Quantcast
Evreii din Franţa agresati de ARABII MUSULMANI. Forţe suplimentare pentru paza şcolilor și a sinagogilor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Evreii din Franţa agresati de ARABII MUSULMANI. Forţe suplimentare pentru paza şcolilor și a sinagogilor

Numărul acţiunilor antisemite din Franţa a crescut de la atacul Hamas împotriva Israelului din 7 octombrie. S-au înregistrat de trei ori mai multe faţă de întreg anul 2022. Ministerul de Interne a mobilizat forţe suplimentare pentru paza şcolilor evreieşti, a sinagogilor şi a locurilor cu potenţial de escaladare a violenţelor. Preşedinţii celor două camere ale parlamentului au anunţat pentru duminică, la Paris, un mare marş civic împotriva antisemitismului.

Daphna are o pizzerie la Villeurbanne, lângă Lyon. Într-o dimineață a descoperit pe ușa și pe peretele din spatele restaurantului mai multe stele ale lui David.

Daphna Benyamine, proprietară pizzerie: Iată ce am descoperit! Celelalte trei stele, de culori diferite și marcate cu „Moartea” de trei ori!

Ea spune că toate aceste acte nu reprezintă altceva decât o ură gratuită. A depus plângere la poliție și crede că e nevoie de mai multă vigilență.

De securitate sporită beneficiază și școlile evreiești, iar unii părinți s-au oferit voluntari. Se implică în aceste acțiuni și colaborează cu armata.

În urmă cu o lună, Franța a activat planul de alertă « urgență atentat », cel mai înalt nivel de alertă.

Yonathan Arfi, reprezentant Consiliul Instituţiilor Evreieşti din Franţa: Unii oameni decid să-şi scoată pandantivele cu Steaua lui David. Oamenii îşi schimbă uneori numele de utilizator în aplicații. Evită să fie identificaţi că evrei.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin a anunțat că în ultima lună au avut loc aproape 1.200 de acte antisemite în Franța și că peste 500 de persoane au fost interpelate.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply