Tuesday , 17 May 2022

Evreii din India se întorc în Israel

Asculta informatia

Israelul facilitează “întoarcerea” evreilor din India, unul dintre cele zece triburi pierdute. Acum e oficial: guvernul israelian a adoptat rezoluția mult așteptată de repornire a celor 7000 (evrei aliyah) grupul Bnei Menashe în India. Primul grup de 275 din grupul Bnei Menashe (circa 50 de familii) va sosi la scurt timp după grupul Hanuca.

Cabinetul israelian a decis în unanimitate să reia imigrația grupului Bnei Menashe, descendenți ai unuia dintre cele zece triburi pierdute ale lui Israel, recunoscut în 2005 de către rabinul  Shlomo Amar,  cel care a declarat că aceștia ar trebui să se convertească pentru a fi admiși ca și evreii.

În anul 2007, organizația Shavei Israel,  cu scopul de a ajuta descendenții evreilor să se reconecteze cu oamenii și statul Israel, a facilitat întoarcerea a 230 de oameni, proiectul fiind oprit de către guvern.

Michael Freund, președintele și fondatorul acestei organizații, și-a exprimat recunoștiința și a anunțat că în luna decembrie a acestui an va  începe emigrarea și vor aduce un grup de 275 de oameni. Ei vor fi cazați într-un centru privat centru privat, și vor fi ajutați să se integreze, și să-și finalizeze seria de procese birocratice care să le permită să obțină statutul de imigranți și cetățenie israeliană,

“Întoarcerea evreilor în Țara Sfântă este un miracol de proporții biblice”  a declarat Michael Freund.

Sursa:Stiri Crestine.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *