Quantcast
Evreii din întreaga lume se pregătesc să sărbătorească Anul Nou – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Evreii din întreaga lume se pregătesc să sărbătorească Anul Nou

Asculta informatia

Evreii din Israel și diaspora se pregătesc să celebreze Roș Hașana („capul anului”, în ebraică), Anul Nou evreiesc. Potrivit tradiției, toate contractele legale și segmentarea timpului (inclusiv anul sabatic și jubileul) se calculează în funcție de acest moment.
Foto: newyearwallpapers.blogspot.comDuminică, de la apusul soarelui, până marți, la apusul soarelui, evreii din întreaga lume vor sărbători Roș Hașanah. Sărbătoarea cade în a 162-a zi după prima din zilele Paștelui. În calendarul gregorian nu poate cădea mai devreme de 5 septembrie și nici mai târziu de 5 octombrie. Datorită felului în care este calculat calendarul ebraic, Roș Hașana nu poate cădea niciodată joia, vinerea sau duminica.
Deși, după Tora, durata sărbătorii este de numai o zi, de o bună perioadă de timp, Sărbătoarea Anului Nou ebraic durează 2 zile.

Una dintre trăsăturile caracteristice ale sărbătorii Roș Hașana este suflatul dinshofar (vezi video). În unele comunități este folosit în toate diminețile din luna Elul, ultima lună înainte de noul an. Sensul acestui obicei este acela de a trezi poporul lui Israel din lâncezeală și de a-i aduce aminte că se apropie ziua în care va fi judecat.

Galerie video

Despre

Leave a Reply