Stiri externe

Evreii din Lituania îl acuză pe Putin de FALSIFICAREA istoriei

Liderii comunităţii evreilor din Lituania l-au acuzat marţi pe preşedintele rus Vladimir Putin de ‘falsificarea’ istoriei, după ce acesta a declarat într-un articol publicat la 18 iunie în The National Interest că cele trei ţări baltice nu au fost anexate, ci ‘încorporate’ în cadrul URSS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, informeazăt,agerpres.

Aducând un omagiu celor care şi-au pierdut viaţa în lupta cu naziştii, comunitatea evreiască din această ţară baltică a respins tentativele şefului statului rus de a minimaliza crimele sovietice în Lituania, Letonia şi Estonia.

Citeste si: ONU: Proiectul anexării unei părţi a Cisiordaniei este ‘ilegal’

‘Noi, descendenţii evreilor din Lituania, ne opunem acestei falsificări a istoriei de sclavie a Lituaniei noastre independente’, au declarat şefa comunităţii Faina Kukliansky şi deputatul Emanuelis Zingeris într-o declaraţie comună.

‘Aderarea acestora la URSS a fost pusă în aplicare pe o bază contractuală, cu acordul autorităţilor alese’, a scris Putin în articolul său, afirmând că alipirea celor trei ţări baltice s-a făcut ‘în conformitate cu dreptul internaţional şi naţional de la acea vreme’.

În statele baltice, care erau independente după Primul Război Mondial, preluarea controlului de către sovietici a marcat începutul unor decenii de ocupaţie sovietică brutală.

Citește și:  Cel puţin 60 de răniţi în urma prăbuşirii unei strane într-o sinagogă din Cisiordania

Citeste mai departe pe: https://europanews.ro/evreii-din-lituania-il-acuza-pe-putin-de-falsificarea-istoriei/

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =

Close