Quantcast
Evreii, musulmanii și creștinii se roagă împreună la Ierusalim pentru a pune capăt coronavirusului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Evreii, musulmanii și creștinii se roagă împreună la Ierusalim pentru a pune capăt coronavirusului

Conducătorii celor mai cunoscute și răspândite religii monoteiste se roagă împreună la Ierusalim pentru sfârșitul pandemiei  de COVID-19 relateaza, smartradio.ro

Un moment unic: rabinii, șeicii, imamii și patriarhii sunt pe terasa hotelului King David din Ierusalim, cu același obiectiv: să se roage pentru sfârșitul situației de urgență provocata de coronavirus.

Citeste si: Cercetător israelian: Coronavirusul dispare în 70 de zile, indiferent de restricţiile sociale

„Doamne, tu, care ne-ai hrănit de foamete și ne-ai oferit din belșug, ne-ai eliberat de ciumă și de boli grave și de durată. Ajută-ne. Până acum, mila ta ne-a ajutat și bunătatea ta nu ne-a abandonat, așa că te rugăm să ne vindeci, Doamne, mântuiește-ne și vom fi mântuiți, pentru că Tu ești slava noastră „

Acestea sunt cuvintele spuse de liderii diferitelor religii ale Orașului Sfânt. Aceeași rugăciune pentru toată lumea, dar fiecare și-a folosit limbajul liturgic.

Mesajul transmis lumii este clar: hai să rămânem uniți pentru a învinge acest dușman comun!

Principalii rabinii din Israel, Yitzhak Yosef și David Lau, patriarhul grec ortodox, Teofil III, patriarhul latin, Pierbattista Pizzaballa, Imam Gamal el Ubra și Agel Al-Atrash,dar și liderul spiritual al Druzei, Șeicul Mowafaq Tarif, toți transmit același mesaj.

Pe lângă faptul că îi cer lui Dumnezeu să pună capăt coronavirusului, liderii avertizează asupra creșterii rasismului și xenofobiei pe care pandemia a provocat-o în mai multe țări.

Arhiepiscopul Pizzabala amintește că boala „nu cunoaște nicio rasă, religie sau granițe politice”.

Patriarhul latin subliniază în cele din urmă că noul coronavirus:

„A făcut ceva extraordinar, cum ar fi să vezi evrei, musulmani și creștini spunând aceeași rugăciune. Sper că acest lucru se vă întâmpla din nou după Covid-19, pentru că Ierusalimul are nevoie de așa ceva”.

Citeste si:”Apocalipsa” Covid-19: secțiile ATI sunt goale!

De fapt, doar coronavirusul, în acest moment, a reușit să reunească, chiar dacă doar pentru scurt timp, principalele religii ale Țării Sfinte.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply