Evreii, revoltaţi de participarea preşedintelui Egiptului la rugăciuni anti-semite

Asculta informatia

Preşedintele Egiptului, Mahommed Morsi, a intrat în vizorul Centrului Simon Wiesenthal, care monitorizează anti-semitismul din lume, după ce a participat la o rugăciune în care musulmanii au cerut distrugerea poporului iudeu şi a susţinătorilor lui.

presedintele_egiptului_se_roaga_pentru_distrugerea_evreilor (Foto: timesofisrael.com)Rugăciunea, care a fost difuzată vinerea trecută la televiziunea publică egipteană, îl arată pe Morsi participând la predica pe care o ţine clericul musulman Futouh Abd al-Nabi Mansour şi spunând „amin” în câteva rânduri. Unul dintre îndemnurile pe care le-a făcut Mansour este chemarea musulmanilor la un jihad pentru recucerirea Ierusalimului.

În urma difuzării rugăciunii, grupul iudeu a cerut preşedintelui american să condamne anti-semitismul tot mai pronunţat din Orientul Mijlociu, condus de Frăţia Musulmană, partidul din care provine Morsi.

„Această rugăciune este o palmă pe obrazul Americii, deoarece preşedintele Morsi primeşte miliarde de dolari americani, dar spune „amin” unor principii care sunt ostile valorilor americane”, a declarat rabinul Marvin Hier, fost decan al centrului Simon Wiesenthal, pentru site-ul CBN.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *