Quantcast
Evreii și creștinii s-au unit pentru libertatea religioasă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Evreii și creștinii s-au unit pentru libertatea religioasă

Într-un caz care ar putea afecta libertatea religioasă pentru lucrătorii de toate religiile grupurile evreiești au susținut recent un creștin care a fost nevoit să renunțe la slujbă pentru că a fost forțat să muncească duminica.

Peste zece grupuri evreiești au depus declarații oficiale la Curtea Supremă a SUA în această săptămână. Ei îndeamnă judecătorii să reconsidere prevederile actuale privind posibilele acomodari la locul de muncă pe baza religiei. 

Este un sprijin puternic pentru  Gerarld Groff . Cazul acestui lucrător poștal va fi rexaminat de justitie  în aprilie. El susține că a fost obligat să-și dea demisia de la postul de poștaș în 2019. În discuție este vorba despre serviciul poștal american care a refuzat să-i acorde o zi liberă duminică, zi de odihnă creștină.

Acest caz ridică problema posibilelor ajustări datorate unei practici religioase la locul de muncă și depășește cu mult cazul personal al poștașului creștin.

„Credincioșii vor fi pentru totdeauna incapabili să participe pe deplin în societate dacă sunt forțați să aleagă între religia lor și să-și câștige existența” sustine  Jonathan Greenblatt, președintele puternicei organizații evreiești pentru drepturile civile, Liga Anti-Defăimire. ” Îndemnăm Curtea Supremă să revizuiască această decizie și să adopte un standard legal care va proteja mai eficient acomodațiile religioase la locul de muncă.” mai spune el.

O uniune esențială  intre evrei si crestini pentru apărarea libertăților religioase pe măsură ce cazurile se înmulțesc în Statele Unite.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply