Evreii ultrareligioşi din Israel s-au luat la bătaie cu poliția

Asculta informatia

Poliţia din Israel s-a ciocnit cu evrei ultrareligioşi în mai multe oraşe din cauza nerespectării regulilor de izolare pentru combaterea pandemiei de COVID-19, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al poliţiei, potrivit DPA și agerpres.

Poliţia din oraşul Modiin Illit a încercat să-i disperseze pe credincioşii care s-au adunat marţi seară la o sinagogă ce ar fi trebuit să fie închisă, conform reglementărilor Ministerului Sănătăţii.

Poliţia a mai precizat că, după ce a cerut ca toată lumea să părăsească zona, au apărut alte sute de localnici, iar forţele de ordine au fost atacate cu pietre şi artificii. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, patru oameni ai legii au fost răniţi, iar şapte suspecţi au fost arestaţi.

Într-o înregistrare video făcută publică de poliţie se văd mulţimi ample de localnici cântând şi strigând la poliţie, precum şi explozia unor artificii.

La Ierusalim, poliţia a arestat 17 suspecţi acuzaţi că au aruncat cu pietre şi bare de metal în forţele de ordine.

La Bnei Brak, un oraş ultrareligios din apropiere de Tel Aviv, poliţia a precizat că a închis 12 sinagogi după ce a dispersat zeci de persoane adunate acolo în ciuda interdicţiilor. La una dintre adunări, a fost identificată o persoană infectată cu COVID-19.

Vezi mai departe pe: https://europanews.ro/evreii-ultrareligiosi-din-israel-s-au-luat-la-bataie-cu-politia/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 10 =