Quantcast
EXCLUSIV din NEPAL! Familia VVC: “La un moment dat, ne gândeam că vine Domnul Isus!” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

EXCLUSIV din NEPAL! Familia VVC: “La un moment dat, ne gândeam că vine Domnul Isus!”

Asculta informatia

Vrem să vă aducem veşti din Nepal. Am reuşit să discutăm cu o familie aflaţi în Katmandu, capitala Nepalului.

“Azi ne-am întors şi am dormit în casa noastră… după 3 zile dormite afară, în corturi sub pelicula, în maşina. A fost un coşmar prin ce am trecut. Însă Domnul ne-a salvat! Nu am avut electricitate, conecţie la mobil, TV, Internet totul era mort pentru mai multe zile. Veronica este încă în stare de shock! Fetiţa noastră de 8 luni se simte bine, cu excepţia când am dormit afară, a fost mâncată de ţânţari.

Nepal cutremur 2015 (6)

Cutremurul a fost sâmbătă pe la prânz, însă după cutremur au fost altele peste 100 de shockuri cu puterea de 4, 5, 6.7. A fost foarte, foarte greu de rezistat… pentru că toată lumea alerga în toate direcţiile, ţipau, plângeau. A fost un haus total. La un moment dat, ne gândeam că vine Domnul Isus!

Au murit şi mulţi creştini, chiar în unele biserici 50%, pentru că sâmbătă e ziua de adunare. Spitalele sunt pline, unele străzi sunt transformate în spitale. Numărul de victime şi aici nu este foarte clar, unele surse estimează în jur de 6 000 de persoane, altele spun că această cifră a fost depăşită de mult. Peste 15.000 sunt răniţi.

“Acum nu ne uităm prea mult la nevoile noastre… însă încercăm să ajutăm pe cei din jur. De ieri am încăput să răspundem la situaţie şi nevoile oamenilor. Am avut posibilitatea să construim câteva corturi şi să distribuim mâncare, apă şi lucruri pentru igiena personală.

Nepal cutremur 2015 (3)

Soţia mea este foarte ocupată să coacă pâine începând cu ora 5 dimineaţa. Azi am copt peste 150 de pâini, mâine dorim să facem peste 1000. Avem o echipă de 50 de voluntari, uneori lăsăm copilul cu unii din ei. Încă e greu să spunem ceva despre inima oamenilor… însă ce văd acum, ei au nevoie de hrană, apă şi un acoperiş deasupra capului. Două zile a plouat şi a fost foarte frig şi uzi. Voluntarii antrenaţi în slujirea nepalezilor sunt din 11 ţări: India, Nepal, USA, Germania, Marea Britanie, Moldova, România, Rusia, Korea de SUD, Brazilia, Australia. În cele trei zile am fost împreună, acum suntem fiecare pe la casele noastre!

Unele case au crăpături. Aeroportul internaţional a fost închis pentru zboruri internaţionale din cauza că vin multe avioane cu ajutor din ţările vecine şi altele! Pentru pasageri a fost închis. Deci de plecat sunt mii care aşteaptă să plece şi nu pot. Noi nu dorim să plecăm, pentru ca Nepalul are nevoie de ajutor acum mai mult ca niciodată.

Nepal cutremur 2015 (9)

Chiar acum soţia a vorbit cu câţiva nepalezi (vecini) şi au spus că au frică să intre în casă, din cauza experienţei pe care au avuto. Mulţi oamenii au nevoie de vindecare psihologică!

Câteva zile în urmă am avut posibilitatea să ajutăm la instalarea câtorva corturi pentru vecinii noştri. Ieri şi azi am ajutat la distribuirea pachetelor cu mâncare. În fiecare zi des-de-dimineaţă soţia coace pâine pentru a fi distribuită celor nevoiaşi. Azi am ajutat mai multe familii să scoatem bunurile care au mai rămas din casele ruinate. Fiecare membru din echipa noastră este foarte ocupat şi supra obosit.

Nepal cutremur 2015 (10)

Vă rugăm să vă rugaţi pentru Nepal. Situaţia în comunitatea noastră este stabilă, însă mulţi oameni din jurul nostru rămân  în mare nevoie:

  • Rugaţi-vă pentru apă, mâncare, corturi, paturi.
  • Rugaţi-vă pentru soţia mea care a trecut cu greu prin acest cutremur.
  • Rugaţi-vă pentru bisericile nepaleze să sară în ajutor ca şi bunul Samaritean.
  • Rugaţi-vă pentru familiile care au pierdut pe cei dragi, mângiere, vindecare şi pace.”Nepal cutremur 2015 (2)Amintim că sâmbătă, 25 aprilie, statul Nepal a fost zguduit de un cutremur devastator de 7,8 grade pe scara Richter. Bilanţul victimelor a ajuns la 6.621 de morţi. UNICEF a avertizat că există un mare risc în privinţa infecţiilor. Seismul cu mai multe replici a fost cel mai puternic din ultimii 80 de ani din Nepal.Autoritatile din Nepal au anunţat că nu mai există posibilitatea de a fi găsiţi supravieţuitori.

    “A trecut deja o săptămână de la dezastru. Facem tot ce putem în operaţiunile de salvare, dar nu cred că mai există posibilitatea de a găsi supraveţuitori sub dărămături”, a declarat Laxmi Prasad Dhakal, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, citat de The Economic Times via baptist.org.md

Despre

Leave a Reply