Quantcast
Exemplu pentru Romania: Bulgaria se opune proiectului Atenei de a instala o tabără de refugiaţi – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Exemplu pentru Romania: Bulgaria se opune proiectului Atenei de a instala o tabără de refugiaţi

Bulgaria se opune proiectului Atenei de a instala o tabără de refugiaţi în apropiere de frontiera comună, o propunere ‘nerezonabilă’, a apreciat marţi ministrul apărării bulgar Krasimir Karakaceanov,  potrivit agerpres.

‘O instalaţie pentru migranţii clandestini de partea elenă, în apropierea frontierei noastre, creează condiţii pentru o agravare a tensiunii. Nu este rezonabil şi nu este un gest de bună vecinătate’, subliniază ministrul bulgar pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: DANEMARCA: Închisorile devin ISLAMICE – Detinutii non-musulmani obligati sa participe la rugaciunea ISLAMICA

Lider al partidului naţionalist VMRO, care participă la coaliţia guvernamentală condus de conservatori, Karakaceanov se referă în special la proiectul unei tabere provizorii de primire a migranţilor în regiunea Serres (nordul Greciei), la 45 km de frontiera cu Bulgaria.

Această nouă facilitate, anunţată sâmbătă de Atena, va adăposti solicitanţi de azil sosiţi în ţară după 1 martie, în urma deciziei Turciei de a nu-i mai împiedica pe refugiaţi şi migranţi să plece spre Grecia sau în restul Europei.

‘Armata bulgară este pregătită să reacţioneze. Garantez că nu voi lăsa un nou val de migranţi să se îndrepte spre ţara noastră’, a avertizat ministrul bulgar al apărării.

Spre deosebire de frontiera greaco-turcă, unde mii de migranţi s-au strâns de 10 zile în speranţa de a intra în Uniunea Europeană, la frontiera bulgaro-turcă nu s-a înregistrat niciun aflux de persoane provenind din Turcia.

Citeşte şi: Finlanda pe cale să declare creștinismul ilegal?

Premierul bulgar Boiko Borisov se mândreşte cu relaţiile sale privilegiate cu Ankara. Sofia a instalat în 2016 un gard de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei sale terestre cu Turcia care se întinde pe o distanţă de 295 de kilometri.

Borisov a propus instalarea migranţilor într-un centru de securitate în afara teritoriului UE, finanţat cu bani europeni, potrivit AFP.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply