Quantcast
Expert iranian în domeniul nuclear, asasinat lângă Teheran. Israelul îl acuzase pe acesta că ar fi șeful programului nuclear iranian – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Expert iranian în domeniul nuclear, asasinat lângă Teheran. Israelul îl acuzase pe acesta că ar fi șeful programului nuclear iranian

Omul de știință Mohsen Fakhrizadeh, expert iranian în domeniul nuclear și membru al Gardienilor Revoluției, a fost ucis în urma unui atac în apropiere de Teheran, a anunțat Ministerul Apărării din această țară.

Informațiile au apărut pentru prima dată în presa iraniană, fiind prezentate inclusiv de agenția semioficială Fars, informează The Times of Israel.

„Vineri seara, elemente teroriste armate au atacat mașina în care se afla Mohsen Fakhrizadeh, șeful Organizației pentru Cercetare și Inovare din cadrul Ministerului Apărării. În timpul confruntărilor dintre echipa sa de securitate și teroriști, domnul Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav și transportat la spital. Din nefericire, echipa medicală nu a reușit să îl salveze și acum câteva minute, acest manager și om de știință, după ani de eforturi și muncă, a devenit martir”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Teheran.

Potrivit Fars, mașina expertului iranian a fost atacată de mai multe persoane necunoscute, înarmate cu bombe și arme de foc. Potrivit primelor informații, mai mulți oameni și-au pierdut viața în urma confruntărilor.

Iranul susține că atacul a fost lansat de „teroriști”

Atacul s-a petrecut în Absard, un mic oraș aflat la est de capitala Teheran. Agențiile de presă iraniene Fars și Tasnim citează surse de securitate care susțin că atacul a fost lansat de „teroriști care au aruncat în aer o mașină înainte de a deschide focul asupra mașinii domnului Fakhrizadeh”.

Persoanele rănite, printre care se numără și gărzile de corp ale oficialului, au fost transportate la un spital din apropiere.

Hossein Salami, comandantul Gardienilor Revoluției, a postat un mesaj pe Twitter în care pare să confirme atacul.

„Asasinarea oamenilor de știință din domeniul nuclear este cea mai violentă modalitate de a ne împiedica să ajungem la standardele moderne din domeniul științific”, a scris acesta.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu spunea în 2018 că Fakhrizadeh este șeful programului nuclear militar iranian. Netanyahu a precizat că Fakhrizadeh a condus în trecut Proiectul Amad, un program iranian ce avea scopul de a construi și de a testa arme nucleare.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply