Quantcast
Exploziva scrisoare a lui Chris Hughes, co-fondator al Facebook – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Exploziva scrisoare a lui Chris Hughes, co-fondator al Facebook

Asculta informatia

Exploziva scrisoare a lui Chris Hughes, co-fondator al Facebook: cere Statelor Unite intr-o scrisoare publicata in The New York Times “spargerea” monopolului lui Mark Zuckerberg.

Chris Hughes, unul dintre cei patru cofondatori ai Facebook, a cerut guvernului SUA sa „sparga” monopolul companiei pe care l-au dat lui CEO, Mark Zuckerberg, o influenta care merge mult mai departe decat orice alta persoana in sectorul privat sau in guvern.

„Este timpul sa se sparga  Facebook„, afirma Huges intr-un amplu articol de opinie publicat joi in The New York Times, in care face o descriere a „impresionantei” puteri pe care Zuckerberg – al carui prieten si coleg a fost la Universitatea Harvard – a acumulat-o datorita unei combinatii de dominare a pietii si lipsa unei reglementari a supervizarii.

„Influenta lui Mark este teribila, mult mai departe de a oricarei persoane din sectorul privat sau din guvern. Controleaza trei platforme de comunicatii, Facebook, Instagram si WhatsApp, pe care mii de milioane de persoane le folosesc in fiecare zi!”, descrie Huges.

El sustine ca „directia Facebook functioneaza mai mult ca un comitet asesor decat un supervizor, pentru ca Mark controleaza in jur de 60% din actiunile cu drept de vot”.

„Numai Mark poate decide cum sa se configureze algoritmii Facebook pentru a determina ce sa vada persoanele pe peretii lor, ce configuratie de privacitate pot folosi si inclusiv ce mesaje se pun”, spune cel care acum 15 ani a creat reteaua sociala impreuna cu Zuckerberg, Dustin Moskovitz si Eduardo Saverin.

In aceasta linie, continua, Zuckerberg „stabileste regulile privind modul de a distinge discursul violent de o simpla ofensa, si poti opta sa inchizi un competitor prin achizitionarea, blocarea sau copierea acestuia.”

Concentrarea directorului Facebook asupra cresterii companiei l-a facut „sa sacrifice securitatea si curtoazia pentru clicuri”, fara a gandi „cum algoritmul News Feed ar putea schimba cultura, influenta alegerile si imputernici liderii nationalisti„, s-a intrebat el.

Cresterea exploziva a companiei in decursul ultimului deceniu a „uimit” legislatorii care „si-au ignorat responsabilitatea pentru a se asigura ca nordamericanii sunt protejati si pietele sunt competitive”, a scris Huges.

Din aceasta cauza, a afirmat el, „Guvernul Statelor Unite trebuie sa faca doua lucruri: sa sparga monopolul Facebook si sa reglementeze compania ca sa fie mai responsabila fata de americani”.

Pentru aceasta, el propune utilizarea legilor antitrust pentru a imparti Facebook in mai multe companii independente, incepand cu Instagram si WhatsApp, ale caror achizitii nu ar fi trebuit sa fie permise niciodata, spune el.

Sursa clarin.com  via karensmithdotblog.wordpress.com

Despre Info Crestin News

Leave a Reply