Quantcast
Extremiștii islamici hărțuiesc întâlnirile credincioşilor din Indonezia – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Extremiștii islamici hărțuiesc întâlnirile credincioşilor din Indonezia

Numărul bisericilor care au fost închise în Indonezia este în creștere în ultimii ani, ca urmare a unei creșteri a extremismului islamic din regiune. Având în vedere închiderea forțată a Bisericii GPDI de către un grup islamist radical numitFrontul apărător al Islamului (FPI), de luni de zile membrii bisericii nu au avut un loc adecvat pentru serviciile lor de duminică. FPI este cunoscut în întreaga Indonezie pentru atitudinea lui de ură și violență împotriva minorităților și a organizațiilor religioase care susțin libertatea religioasă.


După închiderea bisericii lor, membrii Bisericii GPDI au fost forțați să se mute din loc în loc, fie într-o fabrică, fie sub copacii din faţa clădirii bisericii. Când s-au închinat în afara clădirii lor, radicalii i-au hărțuit prin ocuparea spațiului în care biserica trebuia să se adune pentru închinare. Ei au aruncat chiar și cu excremente de animale în ei pentru a face condițiile de închinare cât mai neplăcute. Ca urmare, mulți dintre credincioși, inclusiv copii, au fost forțați să stea pe durata serviciului divin în condiţii greu de imaginat.
După intervenţia de la începutul lunii decembrie a ministrului de afaceri, acestui grup de creștini i s-a acordat, în cele din urmă, un interval scurt de timp, în care li s-a permis să se închine în clădirea lor. Aşadar, pe 25 decembrie 2014, pentru prima dată de la închiderea bisericii, ei au putut să se închine din nou în clădirea bisericii lor, dar tot cu anumite restricţii. Indiferent de condițiile precare în care a ajuns clădirea bisericii, a fost clar că spiritele s-au mai liniştit şi membrii bisericii au cântat cu bucurie şi au adus laude Domnului în acea zi.
După slujbă, pastorul a invitat toți membrii bisericii să ia masa de prânz acasă la el, care este o anexă la biserica ce a fost închisă de radicali. Ceea ce nu ştiau creștinii era că extremiștii încă îi supravegheau. Când membrii bisericii mâncau, au auzit deodată zgomote afară, venite dinspre camera de zi. Intrușii inspectau toate camerele, lovind peste mobilier, fugărind copiii care mâncau în interiorul clădirii bisericii. Dintr-o dată mulțimea striga: „FPI! FPI!”, în timp ce alții au fost forțați să stea și să privească neputincioşi. După ce şi-au dat seama că membrii bisericii doar luau masa de prânz, grupul de aproximativ douăzeci de radicali a plecat; cu toate acestea, sentimentele de furie și de lipsă de apărare au reapărut în inimile și mințile membrilor bisericii.

Credincioşii din Indonezia au nevoie să mijlocim pentru ei, pentru schimbarea climatului spiritual, religios și politic din această ţară. Nu uitaţi să îi amintiţi în rugăciunile voastre!

Sursa: www.agentiakairos.ro

Despre

Leave a Reply