“Hitler, mulţumim pentru Holocaust” inscriptie facuta de evrei extremisti

Asculta informatia

“Hitler, mulţumim pentru Shoah” (Shoah înseamnă holocaust) era scris evreieşte pe peretele de pe esplanada intrării în Yad Vashem, transmite AFP.

În jur de 12 graffiti pro-naziste şi anti-sioniste de doi metri înălţime au fost descoperite luni dimineaţa în interiorul Yad Vashem, de fotograful AFP. Conducerea monumentului a sugerat posibilitatea că acestea ar fi putut fi făcute de extremiştii evrei ultra-ortodocşi anti-sionişti, o mică minoritate dar care este extrem de activă.

Printre inscripţii se găseau şi unele care în omagiau pe Hitler: “Dacă Hitler nu ar fi existat, sioniştii l-ar fi inventat” şi “Mulţumim Hitler pentru acest minunat Shoah, numai datorită ţie am obţinut un stat din partea ONU”, referindu-se la crearea statului Israel in 1948 în urma celui de-al Doilea Război Mondial. De asemeni se mai putea citi ”Sioniştii au adus Shoah” şi „Războiul sionist nu este războiul poporului evreu”

Şapte dintre inscripţii erau scrise cu vopsea albă şi roşie pe zidurile memorialului dedicat combatanţilor din getto-ul din Varşovia. Altele erau scrise pe un vagon de cale ferată care simbolizează deportrea evreilor de către nazişti. Purtătorul de cuvânt al poliţiei a declarat presei că s-a deschis o anchetă pentru a găsi vinovaţii.

Yad Vashem este consacrat memoriei a şase milioane de evrei care au căzut victime ale genocidului nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. O mică minoritate de activişti ultra-ortodocşi, anti-sionişti virulenţi, denunţă cu regularitate, ceea ce ei consideră exploatarea Shoah pentru justificarea creării statului Israel, lucru pe care ei îl resping cu desăvârşire. Ei consideră că stabilirea statul evreu în Palestina nu se  poate face decât după venirea lui Messia.

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *