Quantcast
Extremiştii israelieni au vandalizat un sat din Cisiordania – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Extremiştii israelieni au vandalizat un sat din Cisiordania

Poliţia israeliană a anunţat miercuri că în satul Yasuf din Cisiordania au fost deteriorate mai multe vehicule, iar pe zidurile unor case au fost scrise cu spray cu vopsea sloganuri împotriva arabilor, transmite Xinhua, potrivit agerpres. Poliţiştii bănuiesc că autorii actelor de vandalism sunt extremişti israelieni, motivaţi de ură.

Incidentul s-a produs în cursul nopţii, la sud-vest de oraşul Nablus, în teritoriile ocupate de Israel în timpul războiului din 1967.

Citeste si: 79% dintre israelienii evrei susţin căsătoria intre persoane de acelaşi sex

Un anchetator de pe teren al grupului israelian pentru drepturile omului Yesh Din a afirmat într-o declaraţie trimisă agenţiei Xinhua că au fost deteriorate cel puţin 13 automobile.

În fotografii făcute de consiliul local apar pneuri perforate şi graffiti pe pereţii unei locuinţe.

Un comunicat al poliţiei informează că a fost deschisă o anchetă, iar în sat au fost trimişi poliţişti şi militari.

Citeste si: Telefoanele soldaţilor israelieni piratate de agentii Hamas folosind conturi false de fete pe Facebook şi Instagram

Xinhua reaminteşte că naţionaliştii extremişti israelieni au mai atacat şi în trecut proprietăţi palestiniene, inclusiv măslini, moschei, biserici şi cimitire; în ultimii ani au fost semnalate mii de astfel de atacuri, în special în Cisiordania. În urmă cu două săptămâni, în satul Jish din nordul Israelului au fost deteriorate 170 de vehicule şi au scrise cu spray cu vopsea mesaje de ură pe zidurile unei moschei.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply