Quantcast
FACEBOOK RECUNOAŞTE CĂ A BLOCAT ÎN MOD INTENŢIONAT RECLAMELE PRO-VIAŢĂ ÎN CURSUL VOTULUI DE LA REFERENDUMUL PRIVIND AVORTUL DIN IRLANDA – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

FACEBOOK RECUNOAŞTE CĂ A BLOCAT ÎN MOD INTENŢIONAT RECLAMELE PRO-VIAŢĂ ÎN CURSUL VOTULUI DE LA REFERENDUMUL PRIVIND AVORTUL DIN IRLANDA

În cursul unui discurs recent, conducătorul companiei Facebook, Mark Zuckerberg a recunoscut că compania sa a ales să oprească grupurile americane pro-viaţă să transmită reclame în timpul referendumului privind avortul din Irlanda de anul trecut, în ciuda faptului că nu avea nici o obligaţie legală de a proceda astfel.

La Festivalul Ideilor de la Aspen, Zuckerberg a vorbit despre experienţa companiei sale legată de referendumul din mai 2018 privind abrogarea protecţiei constituţionale a Irlandei pentru copiii nenăscuţi ca un exemplu că ţările au nevoie de legi mai clare privind permisibilitatea reclamelor străine cu implicare în deciziile politice.

Citeste si: Peste 22 milioane avorturi înregistrate în România ultimilor 60 de ani

,,În cursul acelor alegeri, până la referendum, o mulţime de grupuri pro-viaţă americane au făcut reclamă în irlandeză pentru a încerca să influenţeze opinia publică de acolo”, a spus Zuckerberg. ,,Noi am mers la irlandezi şi i-am întrebat pe oamenii de acolo: ‘Cum vreţi ca noi să tratăm acest lucru ? Nu aveţi legi valabile care să stabilească dacă noi ar trebui să permitem acest tip de discurs în alegerile voastre, şi într-adevăr acesta nu pare a fi un lucru asupra căruia ar trebui să ia vreo decizie o companie particulară’”.

El spune că oficialii irlandezi le-au spus la acea vreme că ,,în prezent noi nu avem o lege, astfel că voi luaţi orice decizie vreţi să luaţi”. Însă, în ciuda faptului că guvernul irlandez în sine nu a considerat că reclamele pro-viaţă americane sunt ,,interferenţă în alegeri” de nepermis, Zuckerberg a dezvăluit că ,,noi am sfârşit prin a bloca reclamele”.

Citeste si: Avortul rămâne principala cauză a morții și în 2019

Această afirmaţie contrazice în mod evident mărturia lui din aprilie 2018 în faţa Congresului SUA, potrivit căreia ,,nu există absolut nici o directivă în nici una din modificările pe care le facem, pentru a nu avea părtinire în tot ceea ce facem”.

Recunoaşterea conducătorului Facebook întăreşte afirmaţia conservatorilor că gigantul reţelelor de socializare este angajat în părtinire şi cenzură politică. Reţeaua socială a fost criticată recent pentru blocarea unor legături [linkuri] informaţionale obiective despre avort de pe site-ul Asociaţiei Americane a Sarcinii şi blocarea criticilor la adresa unei monede canadiene care aniversa homosexualitatea, ca şi pentru etichetarea ca fals a unui raport corect despre un manual de istorie controversat. În martie, o investigaţie a site-ului Project Veritas oferea amănunte despre cum Facebook reduce traficul câtorva site-uri conservatoare importante.

Preşedintele Comisiei Federale de Comunicaţii (Federal Communications Commission, FCC), Ajit Pai a spus Congresului SUA luna trecută că el consideră că ,,giganţii tehnologici nereglementaţi prin lege din Silicon Valley” sunt astăzi ,,cea mai mare ameninţare pentru un internet deschis şi liber”. În timp ce conservatorii sunt divizaţi în ce priveşte remediul potrivit pentru acest fenomen, senatorul republican Josh Hawley a propus o lege care va cere platformelor sociale să-şi garanteze neutralitatea politică în faţa FCC dacă vor să-şi păstreze imunitatea acordată de Congres privind răspunderea legală faţă de ce permit utilizatorilor lor să posteze.

Sursa: www.lifesitenews.com via Catacombele Ortodoxiei

Despre Info Crestin News

Leave a Reply