Quantcast
Fals preot reținut în Galați. Bărbatul participa la înmormântări și aduna bani pentru ridicarea unei biserici – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Fals preot reținut în Galați. Bărbatul participa la înmormântări și aduna bani pentru ridicarea unei biserici

Un tânăr de 19 ani care pretindea că este preot a fost reţinut în Galați. Se dădea preot și lua bani pentru înmormântări și construirea unei biserici.

Polițiștii au făcut marți o percheziție în orașul Galați, la locuința unui tânăr de 19 ani, bănuit de înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Din cercetări a reieșit că, timp de aproximativ un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot creștin-ortodox, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare și construirii unei biserici, tânărul ar fi primit donații de la diferite persoane din țară și din străinătate.

Prejudiciul stabilit, până în prezent, este de aproximativ 11.000 de lei. La percheziție au fost găsite mai multe „materiale”, „din acestea rezultând probabilitatea existenței și altor victime”, transmite Poliția Galați. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și miercuri va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply