Quantcast
Familia Bodnariu cheamă Barnevernet și Norvegia în fața CEDO – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Familia Bodnariu cheamă Barnevernet și Norvegia în fața CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis să audieze cazul familiei Bodnariu, după ce în 2015 Barnevernet, agenția de protecție a copilului din Norvegia, i-a luat pe toți cei cinci copii ai familie, inclusiv un bebeluș de trei luni.

Cazul Bodnariu este unul dintre cele 26 de cazuri înaintate la CEDO, în care Barnevernetul este investigat pentru luarea abuzivă a copiilor de la părinții lor, informează Tribuna Românească, Ziarul românilor-americani editat și tipărit la Chicago.

Inițial, Barnevernet a susținut că toți cei cinci copii au fost luați din cauza acuzațiilor de pedepsire corporală suferită de cei mici, care este ilegală în Norvegia. Dar o investigație ulterioară a dezvăluit că motivul real din spatele acțiunii Barnevernet a fost că asistenții sociali credeau că acești copii sunt „îndoctrinați” de către convingerile religioase ale părinților.

După ce motivul real al separării copiilor de părinți a devenit public, presiunea internațională și protestele au forțat Barnevernet să returneze toți cei cinci copii familiei Bodnariu, care ulterior a părăsit Norvegia.

„În anii recenți s-a observat o creștere a numărului de cazuri în care statul norvegian a intervenit nepermis în viața de familie, numeroase cazuri fiind înregistrate la CEDO. Nici o familie nu ar trebui să treacă printr-o astfel de încercare grea, mai ales nu din cauza statului. Suntem încurajați de decizia CEDO de a audia acest caz”, a declarat Robert Clarke, director ADF International.

Recent, Barnevernet a luat trei copii americani, după ce mama lor i-a confiscat temporar telefonul mobil fiicei mai mari. În consecință, peste 10.000 de persoane au semnat o petiție prin care îi cer vicepreședintelui american, Mike Pence, să intervină în favoarea familiei.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply