Quantcast
Familie de creștini din India, omorâtă cu brutalitate – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Familie de creștini din India, omorâtă cu brutalitate

Sâmbătă, 21 iunie, poliția din estul Indiei investiga de ce a fost torturat şi omorât un cuplu tibetan după convertirea la creștinism.

Încă se ancheteaza moartea lui Dominic Bhutia, în vârsta de 45 de ani, și a soţiei acestuia, Christina, în vârsta de 35 de ani, ambii fiind omorâţi în satul Git Dabling din statul Bengalul de Vest, India.

Una dintre cele două fiice ale cuplului, Rinjee, în vârstă de 12 ani, a fost grav rănită, au declarat creștinii care au ajuns imediat după plecarea agresorilor. Rinjee a fost martoră la torturarea părinţilor, a relatat presa indiană.

O soră mai mică, în vârstă de 7 ani, a fost salvată de Rinjee, acesta reuşind s-o ascundă sub pat, au declarat ceilalţi membri ai bisericii creştine din care făcea parte familia celor decedaţi.

Atacul împotriva acestor creştini, care a avut loc în afara orașului Kalimpong în Darjeeling Hills, la o distanţă de 28 km (17 mile), a readus în discuţie îngrijorarea cu privire la lipsa de securitate pentru creștinii minoritari din India.

Episcopul Stefen Lepcha de Darjeeling, care a văzut felul în care au fost torturaţi şi omorâţi cei doi, a afirmat: „Este inuman! Corpurile sunt făcute bucăţi!”, a declarat el.

Sătenii, care au sunat la poliţie, au declarat presei locale că au văzut victimele zăcând într-o baltă de sânge în propria lor casă.

Şeful poliţiei din Akhilesh Chaturvedi, Darjeeling, a declarat că cuplul tibetan se convertise la creștinism, adăugând că „speră ca acest caz să fie rezolvat cât mai repede.”

Nu este clar încă dacă în spatele atacului au fost motive religioase. Localnicii au declarat că „dependenţii de droguri, care sunt peste tot în zonă” ar putea fi în spatele crimei.

Cu toate acestea, mai multe grupuri au condamnat atacul, pe fondul temerilor că violența ar putea duce la tensiuni religioase.
Asociația Budistă Himalayană a fost printre organizațiile care au raportat incidentul, cerând „pedepsirea exemplară a vinovaților.”

Creștinii și bisericile au fost atăcate în mai multe părți din India, de mai multe ori, de grupurile hinduse și alte grupuri religioase radicale care se opun răspândirii creștinismului.

Surse:http: www.stiricrestine.ro

Despre

Leave a Reply