Quantcast
Familie stropită cu acid ca pedeapsă pentru că a părăsit islamul – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Familie stropită cu acid ca pedeapsă pentru că a părăsit islamul

Supărați din cauza convertirii la creștinism, musulmanii extremiști dintr-o zonă din estul Ugandei au stropit luna aceasta cu acid o familie nou întoarsă la credința creștină și au agresat un fost lider al unei moschei, potrivit unor surse.

În satul Intonko, din districtul Namutumba, rudele musulmane au pulverizat acid în data de 8 martie pe Juma Waiswa, în vârstă de 38 de ani, pe soția acestuia Nasimu Naigaga, în vârstă de 32 de ani, și pe fiica lor de 13 ani, Amina Nagudi, după ce aceștia și-au pus credința în Hristos luna precedentă, a declarat Waiswa.

Ei s-au convertit la creștinism când un pastor le-a vizitat casa în dimineața zilei de 17 februarie și le-a explicat Evanghelia. Când rudele lor au aflat de convertirea lor, i-au chemat la o întâlnire cu alți membri ai familiei lărgite pe 8 martie, a spus Waiswa.

„În timpul întâlnirii am fost întrebați despre credința noastră și le-am afirmat că am crezut în Isus și ne-am convertit la creștinism”, a declarat Waiswa pentru Morning Star News. „Ne-au spus să renunțăm la Isus, dar noi am rămas la credința nou găsită în Isus Hristos”.

Creștinii i-au ajutat pe cei nou convertiți să crească în credință prin vizite la domiciliu și  studiul Biblic.

„Când am refuzat să ne renunțăm la credința în Isus, tatăl meu, Arajabu, a recitat câteva versete din Coran, iar după aceea au început să ne lovească cu bâte, așa cum este poruncit în Coran, susținând că suntem apostați”, a spus Waiswa. „Cum acest lucru nu era de ajuns, tatăl meu a intrat în cameră și a luat o sticlă cu acid și a început să ne stropească cu el, în timp ce grupul a început să strige: ‘Allahu Akbar [Dumnezeu este mai mare], meritați moartea’, iar apoi ne-au dezmoștenit.”

Inițial nu au știut ce fel de lichid a fost pulverizat pe ei.

„Dar, în timp ce fugeam pentru a ne salva viețile, am început să simțim niște mâncărimi serioase care au continuat până când durerea s-a intensificat”, a spus Waiswa. „Un vecin creștin din apropiere l-a sunat pe pastor, care a sosit imediat și ne-a dus la spitalul din Mbale, dar fiica noastră a fost grav afectată și a fost trimisă la un spital din Jinja.”

Pe 9 martie, în timp ce cei trei primeau tratament în spital, casa lor a fost incendiată.

Cei trei sunt încă sub tratament în spital. Ei au cerut rugăciune pentru vindecare și pentru un loc unde să stea după ce se vor recupera.

Vezi mai departe pe: https://www.stiricrestine.ro/2022/03/24/uganda-familie-stropita-cu-acid-ca-pedeapsa-pentru-ca-a-parasit-islamul/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply