Quantcast
Fără scena naşterii lui Iisus anul acesta, din cauza unui proces între creştini şi atei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Fără scena naşterii lui Iisus anul acesta, din cauza unui proces între creştini şi atei

Oraşul Santa Monica este nevoit să renunţe anul acesta la tradiţia de 60 de ani a decora oraşul cu scene ale naşterii lui Iisus Christos. Judecătorul districtual a interzis cererea bisericilor care se ocupau de organizarea evenimentului, din cauza unui proces pe care acestea îl au împotriva unei organizaţii ateiste.

scena_nasterii_nu_va_mai_fi_anul_acesta_in_santa_monica (Foto: huffingtonpost.com)Conflictul a început în anul 2009, atunci când ateul Damon Vix a solicitat şi a primit un chioşc în Parcul Palisades, chiar lângă scena naşterii lui Iisus. Vix a profitat de ocazie şi a afişat un poster pe care scria „Toate religiile sunt la fel – se bazează pe fabule şi mituri”.

Bisericile au reacţionat şi l-au acţionat în instanţă pe Vix, dar acesta a continuat anul următor, afişând fotografii cu Poseidon, Iisus, Moş Crăciun şi Satana, pe care scria: „37 de milioane de americani recunosc un personaj fictiv atunci când îl văd”.

Deşi până la finalizarea acestui proces creştinii nu vor avea voie să afişeze scena naşterii în oraş din cauză că ar încălca libertatea de exprimare a ne-creştinilor şi ateilor, li se permite totuşi să cânte colinde, să împartă fluturaşi şi să pună în scenă naşterea, cu actori şi decoruri.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply