Quantcast
FBI a încercat să planteze informatori în biserici – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

FBI a încercat să planteze informatori în biserici

Congresul l-a plasat pe directorul FBI Christopher Wray în centrul atenției în urma informațiilor care au dezvăluit că FBI i-a vizat pe catolicii tradiționaliști, cerând preoților catolici și liderilor bisericii să îi ajute să monitorizeze membrii și să-i raporteze guvernului.

Informațiile făcute publice în presa americană prezentau tehnici de filaj a așa-zișilor „catolici radicali-tradiționaliști” și a grupurilor „naționaliste albe”. De asemenea, a propus o întâlnire cu liderii bisericii pentru a identifica „semnele de avertizare” ale radicalizării.

Președintele Sistemului Judiciar Jim Jordan l-a citat pe directorul FBI Wray să depună mărturie pe această temă în fața Comisiei Judiciare a Camerei. Jordan l-a criticat pe directorul agenției spunând că este inadmisibil ca drepturile fundamentale ale Primului Amendament să fie încălcate, iar FBI-ul să fi instalat așa-numitele surse „tripwire” sau să fi racolat informatori din interiorul bisericilor.

The Daily Signal, filiala de știri a Fundației Heritage, a atras atenția că FBI și-a coborât standardele folosind metode ce aduc aminte de serviciile de securitate din blocul comunist.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply