Quantcast
FBI acuză China că încearcă să pirateze cercetarea privind producerea unui vaccin anti-COVID – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

FBI acuză China că încearcă să pirateze cercetarea privind producerea unui vaccin anti-COVID

Poliţia federală americană a difuzat miercuri un avertisment oficial care îi avertizează pe cercetătorii americani care lucrează la elaborarea unui vaccin şi tratamente pentru noul coronavirus împotriva încercărilor Chinei de a pirata rezultatele cercetării lor, relatează,  agerpres.

„Încercările Chinei de a viza aceste sectoare reprezintă o ameninţare gravă pentru răspunsul ţării noastre la COVID -19”, se arată într-un comunicat difuzat de FBI şi Agenţia americană pentru securitate cibernetică.

Citește și: America nu va finanța vaccinul OMS! Trump, război total cu Big Pharma

„Sănătatea, industria farmaceutică şi cercetarea care lucrează pentru răspunsurile la COVID -19 trebuie să fie conştiente de faptul că sunt primele ţinte ale acestei activităţi şi să ia măsurile necesare pentru a-şi proteja sistemele”, au avertizat organismele citate.

FBI precizează în special că ”anchetează” cu privire la ”actori cibernetici şi informatori non-tradiţionali afiliaţi Republicii Populare Chineze”, suspectaţi că intenţionează să sustragă elemente protejate de proprietatea intelectuală.

În mod clar, hackeri, dar şi cercetători şi studenţi care, potrivit administraţiei lui Donald Trump, sunt activaţi pentru a fura informaţii de la instituţii academice şi laboratoare publice unde aceştia lucrează.

O astfel de acuzaţie, respinsă dinainte de autorităţile chineze, riscă să învenineze şi mai mult relaţiile dintre Washington şi Beijing, deja foarte tensionate de la apariţia noului coronavirus la sfârşitul anului 2019 în oraşul chinez Wuhan.

Citește și: Bill Gates stăpânul vaccinurilor și sforarul din spatele OMS-ului

Administraţia Trump acuză China că a întârziat să alerteze lumea asupra epidemiei şi că i-a disimulat amploarea. Şi, prin urmare, este ”responsabilă” de răspândirea sa la nivel mondial, de moartea a sute de mii de oameni şi de actuala criză economică fără precedent.

Mai rău, preşedintele american şi secretarul său de stat, Mike Pompeo, suspectează de acum Beijing-ul că ar fi ascuns un accident produs la laboratorul din Wuhan, care ar fi fost la originea pandemiei.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply