Femeile credincioase trăiesc mai mult – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Studiu

Femeile credincioase trăiesc mai mult

Asculta informatia

Femeile care participă la serviciile religioase ale unei biserici, sinagogi sau ale vreunui alt loc de închinare sunt mai optimiste decât cele care nu participă la slujbe religioase, conform unui studiu realizat de Universitatea Yeshiva.

Femeie rugându-se în biserică

Cercetătorii au evaluat practicile religioase a 92.395 de femei cu vârste cuprinde între 50 şi 79 de ani, analizând legătura dintre participarea regulată la serviciile religioase şi confortul psihic şi optimismul care derivă din aceasta. Mai mult, studiul publicat în revista Psychology and Health, a arătat că mersul regulat la biserică reduce riscul de deces cu aproape 20%, potrivit einstein.yu.edu.

„Interesant este că, în cazul de faţă, scăderea ratei mortalităţii nu poate fi explicată în întregime prin factori precum sprijinul prietenilor, relaţiile sociale sau stilul de viaţă sănătos”, a spus profesorul Eliezer Schnall, autorul principal al studiului. „Aici este ceva ce noi nu înţelegem. E posibil să fie vorba despre factori necunoscuţi”, a adăugat el.

Pentru a evalua impactul religiozităţii asupra mortalităţii şi morbidităţii, cercetătorii au analizat diverse variabile: apartenenţa religioasă, frecvenţa participării la serviciile religioase, legătura dintre bolile coronariene şi confortul psihic, condiţiile decesului.

Concluzia cercetătorilor a fost că studiul necesită investigaţii suplimentare prin care să se analizeze cum anume este tradusă religiozitatea de către mecanismele biologice şi care este legătura cu rata de supravieţuire.

semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close