Quantcast
Femeile creştine din Egipt, îndemnate să poarte haine care să le acopere mai mult – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Femeile creştine din Egipt, îndemnate să poarte haine care să le acopere mai mult

Comentariile unui preot copt despre îmbrăcămintea prea sumară a femeilor a stârnit o dezbatere intensă printre creştinii din Egipt, cea mai mare minoritate religioasă din Orientul Mijlociu, potrivit AFP.

Părintele Daoud Lamei, un preot bine cunoscut a unei congregaţii dintr-o suburbie a oraşului Cairo, urmărit pe social media de un număr mare de oameni, a criticat femeile creştine pentru îmbrăcămintea pe care el o consideră lipsită de modestie.

„De ce mai vin fetele şi femeile la biserică dacă poartă haine nepotrivite şi care arată prea mult?“, a spus el într-un video distribuit intens pe reţelele de socializare.

„Cea care face acest lucru va fi judecată“, a adăugat preotul. „Eu, personal, consider că orice bărbat care e de acord ca soţia sa să plece de acasă în felul acesta va fi judecat în faţa lui Dumnezeu“.

Lamei a făcut comentariile într-o predică ţinută pe 30 aprilie, marcând Paştele Ortodox, care este celebrat de către comunitatea coptă din Egipt.

„Cel puţin în timpul Crăciunului nu trebuie să fim îngrijoraţi de hainele puţine pentru că e frig…vrem să fie frig mereu“, a glumit preotul.

Creştinii copţi reprezintă aproximativ 12 la sută din populaţia de 100 de milioane a ţării, care este predominant musulmani sunită.

Remarcile lui Lamei au stârnit opinii diferite de la femeile din Egipt, unele dintre ele criticând tonul său dur, în timp ce altele l-au lăudat pe preot că le oferă îndrumare enoriaşilor.

„El le condamnă pe aceste femei… în loc să explice felul potrivit de a se îmbrăca şi atitudinea pe care trebuie să o aibă la biserică toată lumea“, a spus Sandra Awad, studentă de 22 de ani care a participat în trecut la slujbele ţinute de Lamei.

Citeste mai departe pe: adevarul.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply