Quantcast
Femeile mai în vârstă din SUA sunt mai religioase decât bărbații – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Femeile mai în vârstă din SUA sunt mai religioase decât bărbații

De ani de zile e împământenită ideea că femeile din Statele Unite erau mai „religioase” decât bărbații, dar acum tendința începe să se schimbe. Un sondaj realizat în cursul anului 2021 și publicat acum de către Christianity Today sugerează această schimbare.

Potrivit datelor, între 18 și 25 de ani, mai multe fete (49%) decât băieți (46%) spun că nu se identifică cu nicio opțiune religioasă.

Tendința continuă până la vârsta de 33 sau 34 de ani, după care se constată o predominantă feminină clară în ceea ce privește apartenența religioasă.

În timp ce 27% dintre femeile în vârstă de 60 de ani spun că nu iau în considerare nicio religie, în cazul bărbaților procentul este de 32%. În ceea ce privește frecventarea bisericii, femeile de peste 45 de ani sunt mai predispuse să meargă la biserică.

Grupul de populație cu cea mai mare reticență în ce privește religia în rândul tinerilor de 18-25 de ani este cel afro-american, cu 51% dintre băieți și 53% dintre fete.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply