Quantcast
Feriți-vă de neoprotestanți! – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Feriți-vă de neoprotestanți!

Iată-l! Într-o dezlănțuire de zile mari. Gigi Becali într-o emisiune TV unde care se isterizează din nou. E în mare vervă – după cum îl puteți vedea – și începe să aleagă grâul de neghină. Discursul său militant ordodox nu mai dă nici o șansă cultelor neoprotestante. Dacă vreunui baptist îi trece prin cap să pună ștampila pe dânsul… e interzis. Apoi, ca să ne cuprindă pe toți, spune că nici un pocăit să nu vină. De ce? Simplu: toți suntem niște sataniști. Ne-am lepădat de Hristos, am întors spatele tainelor Bisericii, am îndrăznit să ne manifestăm diferit.


Scriu aceste rânduri zâmbind. Ca să fiu bine înțeles, puteți afla că nu mă simt deloc lezat de declarațiile d-lui Becali. Un sfat din bătrâni spune să ne mai și uităm la cine vorbește… Mai mult. Cred că trebuie să fim înțelegători cu candidatul nostru: e în (anti)campanie electorală. Rar mai găsești pe cineva să spună cine să nu-l voteze. Biserica Ortodoxă Română ar trebui să-l premieze pentru aceste declarații. Ultraconservatorii (din spațiul ortodox) ar trebui să jubileze, să arunce cu pălăriile în tavan. În sfârșit cineva care ne-a spus-o de la obraz.
Las la o parte intoleranța primitivă a domnului din Pipera. Probabil că aș cere prea mult. Toleranța este un reflex al civilizației, iar civilizația se dobândește altfel decât aruncând cu banii într-o parte și-n alta. Mă uimesc totuși de categoria în care am fost puși: satanismul. Poate nici asta nu m-ar îngrijora dacă n-aș ști ce incultură teologică zace pe la noi. Nu puțini vor crede afirmația și o vor prelua. Astfel, neoprotestantimul nu e doar pseudo-creștin, ci e chiar anti-creștin. Grozav lucru!
În încheiere, d-le Becali vă rog să fiți liniștit. Pentru mine ați fost clar. Nu mai am nici o șansă decât – poate – să aștept un samaritean milos. Cum situația e jalnică, nici nu mai contează confesiunea. Vă oferiți?!

www.coramdeo.ro

Despre

2 Comentarii

  1. Daca ar citit biblia ar avea si el ca si multi alti o parere normala dar asa nu poti avea pretentii…

  2. Hahaha…Ce probleme isi face el. Cred ca orice pocait e destul de destept incat sa nu il voteze.

Leave a Reply