Quantcast
FILIPINE: Scenele de crucificare din Filipine nu vor mai avea loc din cauza coronavirusului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

FILIPINE: Scenele de crucificare din Filipine nu vor mai avea loc din cauza coronavirusului

Asculta informatia

Nici o crucificare nu va avea loc în luna aprilie în Filipine în încercarea de a preveni răspândirea noului coronavirus, au anunţat autorităţile, spre dezamăgirea catolicilor fervenţi care participă la acest faimos ritual anual ce reconstituie răstignirea lui Hristos, în Vinerea Mare, informează AFP,  via agerpres.

„Îmi pare rău”, a declarat petru AFP Ruben Enaje, care îşi propusese să fie răstignit pentru al 34-lea an consecutiv, pentru a se pocăi pentru păcatele sale.

Citeste si: Studiu: creierul femeilor reacţionează similar cu cel al bărbaţilor la pornografie

Acte de auto-flagelare şi de crucificare au loc în fiecare an în acest arhipelag predominant catolic, unde unii credincioşi se mândresc cu faptul de a retrăi patimile lui Iisus Hristos.

Filipine are o populaţie de 80 de milioane de catolici care, în cea mai mare parte, sărbătoresc la biserică, alături de familiile lor, Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a murit, potrivit tradiţiei, răstignit pe cruce.

Există însă anumite comunităţi de credincioşi care susţin că suferinţa face posibilă ispăşirea păcatelor şi obţinerea intervenţiei divine. Circa 12 de oameni acceptă în fiecare an să fie răstigniţi în Vinerea Mare în regiunea San Fernando, la nord de Manila, o practică descurajată de Conferinţa Episcopilor Catolici din Filipine, însă extrem de populară în rândul turiştilor.

Citește și : Recomandările Cultului Creștin Penticostal referitor la CORONAVIRUS

Însă nu această instituţie este la originea anulării din acest an a acestui ritual extrem, ci noul coronavirus, care a infectat până în prezent 49 de persoane în arhipelag, potrivit cifrelor oficiale.

În încercarea de a opri răspândirea acestuia, autorităţile locale au decis anularea festivităţilor din data de 10 aprilie.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply