Filmul „Noe”, criticat şi de creştini, şi de musulmani

Asculta informatia

Filmul „Noe”, adaptare hollywoodiană a poveştii potopului regizată de Darren Aronofsky, este criticat atât de creştini americani, cât şi în unele ţări cu populaţie majoritar musulmană, relatează la-croix.com, preluat de agerpres.ro.

Noe, interpretat de Russell Crowe, este profet în religia islamică, aşa încât este interzisă reprezentarea lui, cel puţin aceasta este concluzia universităţii Al-Azhar, cea mai înaltă autoritate islamică din Egipt. Aceasta apreciază că filmul „Noe” nu este conform cu sharia, legea islamică, şi face un apel la comitetul de cenzură egiptean să îl interzică. comitetele de cenzură din Qatar, Bahrein şi Emiratele Arabe Unite au informat studiourile Paramount că vor interzice filmul în ţările lor.

Şi cercurile creştine din Statele Unite, îndeosebi cele protestante, sunt de părere că pelicula este „prea violentă” şi „prea întunecată”, iar Kenneth Alfred, adept al creaţionismului, consideră că filmul nu respectă întocmai textul biblic.

Studiourile Paramount, îngrijorate să nu piardă public din cauza acestei polemici, a testat o versiune alternativă a filmului, arată cotidianul britanic The Guardian. Noua versiune ar începe cu un montaj de imagini cu caracter religios şi s-ar încheia cu o piesă de rock creştin, în pofida opoziţiei regizorului Darren Aronofsky.

Într-o scrisoare deschisă adresată Hollywoodului, o asociaţie de consumatori credincioşi, în majoritate creştini, publică un sondaj potrivit căruia 98% din persoanele intervievate nu sunt mulţumite de adaptarea de către Hollywood a textelor religioase.

Producătorii au decis, la cererea unei asociaţii creştine, să adauge la promovarea filmului următoarea clarificare: „Acest film este inspirat din povestea lui Noe. Chiar dacă pelicula are anumite libertăţi artistice, credem că ea rămâne fidelă esenţei, valorilor şi integrităţii acestei poveşti fundamentale pentru milioane de credincioşi. Povestea originală a lui Noe poate fi citită în Geneza”.

www.obiectivbr.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *