Quantcast
Finlanda: Cazul Päivi Räsänen continuă, în ciuda a două verdicte de nevinovat – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Finlanda: Cazul Päivi Räsänen continuă, în ciuda a două verdicte de nevinovat

După un al doilea verdict de nevinovat pe 14 noiembrie în instanță, procurorul finlandez a decis să facă recurs. Ei își menține acuzațiile de „discurs instigator la ură” împotriva deputatului creștin Päivi Räsänen.

„Procurorul finlandez va contesta a doua decizie unanimă a instanței care l-a exonerat pe deputatul Päivi Räsänen (…) de acuzațiile de „discurs de ură””, a anunțat Alianța pentru Apărarea Libertății (ADF) pe 12 ianuarie. 

 Pe lângă amenzi de mii de euro, procuratura cere cenzura publicațiilor politicianului  care a postat pe Twitter mai multe versete biblice, inclusiv Romani 1, 24-27. De acum înainte Curtea Supremă va decide dacă va prelua cazul sau nu.

Directorul executiv al ADF International, Paul Coleman, deplânge „insistența statului de a continua aceste proceduri, în ciuda unei decizii atât de clare și unanime a Curții districtuale Helsinki și a Curții de Apel”. 

Pe 14 noiembrie, creștina Päivi Räsänen a fost, de fapt, exonerată pentru a doua oară de toate acuzațiile care i-au fost aduse.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply