Quantcast
Finlanda pe cale să declare creștinismul ilegal? – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Finlanda pe cale să declare creștinismul ilegal?

Este Finlanda pe cale să declare creștinismul ilegal?

Päivi Räsänen este subiectul a două anchete pentru că ar fi defăimat sau insultat homosexualii. Prima dată, după ce a distribuit un verset din Biblie pe Twitter, anul trecut, destinat bisericii luterane din Finlanda pentru promovarea stilului de viață homosexual.

Citeste si: PEDOFILIA E LEGALĂ ÎN FINLANDA? UN TRIBUNAL NU A CONSIDERAT DREPT VIOL ACTUL DE A ÎNTREȚINE RELAȚII SEXUALE CU O FETIȚĂ DE 10 ANI

Räsänen ne-a spus, ,,În postarea mea, am citat Romani 1:24-27 și am atașat fotografia pasajului din Biblie”. Pasajul condamnă homosexualitatea.

HELSINKI – Aproape 70% dintre finlandezi sunt încă membri ai bisericii naționale luterane. Dar asta nu înseamnă ca sunt credincioși. Mai puțin de o treime dintre finlandezi spun acum că ei cred în Dumnezeu. Această națiune creștină istorică nu numai că a părăsit credința, dar a început cercetarea penală a creștinilor.Totuși, aceasta este o națiune cu o constituție care spune încă bisericii naționale „să proclame o credință creștină bazată pe Biblie”. Atunci, de ce Finlanda cercetează un membru al Parlamentului pentru „proclamarea credinței sale creștine bazate pe Biblie”?

Membru din Parlament anchetat pentru ,,Defăimare și insultare a homosexualilor”

Päivi Räsänen este subiectul a două anchete pentru că ar fi defăimat sau insultat homosexualii. Prima dată, după ce a distribuit un verset din Biblie pe Twitter, anul trecut, destinat bisericii luterane din Finlanda pentru promovarea stilului de viață homosexual.
Räsänen ne-a spus, ,,În postarea mea, am citat Romani 1:24-27 și am atașat fotografia pasajului din Biblie”. Pasajul condamnă homosexualitatea.

Citeste si: Tribunal din Finlanda nu a considerat drept viol actul unui imigrant de a întreține relații sexuale cu o fetiță de 10 ani

Procurorul General al Finlandei a deschis o a doua anchetă cu privire la un pamflet pe care Päivi l-a scris cu 15 ani în urmă, despre căsătoria creștină biblică, denumit ,,Bărbat și femeie, El i-a creat”.

Postările pe Twitter conduc la anchete penale

Constituția finlandeză spune că susține această învățătură biblică. Räsänen ne-a spus că, din această cauză, a presupus că ancheta nu va duce nicăieri. ,,Da, am presupus. De fapt, a fost o surpriză pentru mine că există chiar o anchetă a poliției cu privire la acest caz. Nu aș fi crezut”.

Leif Nummela, redactor al unui ziar creștin și gazdă a Christian TV din Finlanda, spune: „Am crezut că acest lucru nu se poate întâmpla. A fost incredibil. A fost o adevărată surpriză. Și primul meu gând a fost „merg ei chiar atât de departe?”
Pastorul luteran care a publicat pamfletul pe care Päivi l-a scris despre căsătoria creștină este, de asemenea, cercetat penal.

O trezire la realitate grosolană pentru creștinii din Finlanda

Radiodifuzorul finlandez, autorul și teologul Pasi Turunen, spune că aceasta a fost o trezire la realitate grosolană pentru mulți creștini.

„Creștinii finlandezi au trăit într-o cultură creștină foarte omogenă”, a spus Turunen. „A fost foarte ușor, deoarece toată lumea gândește și crede cam la fel și acum aceasta a devenit o situație complet nouă pentru noi, în care credința noastră este provocată”.

Päivi a spus că toate acestea au început în rugăciune, când s-a simțit condusă de Domnul să facă ceva pentru a trezi biserica națională din Finlanda cu privire la problema homosexualității. Dar acum se teme că această anchetă îi va face pe creștini prea fricoși în a-și proclama credința.

“Sunt îngrijorată că acest caz, ancheta penală, ar putea înspăimânta unii creștini să se ascundă și să tacă.”

Eticheta cu prețul pentru exprimare

Turunen a spus: “Cresc limitele de a spune orice în spațiul public și, într-un fel, văd că acesta este scopul acestui tip de atac: să punem un preț mare pe a spune cu voce tare în societate ce gândești cu mintea ta creștină”.

Dacă este condamnată, Päivi ar putea fi amendată sau chiar închisă. Atât Turunen cât și Nummela consideră că sprijinul din partea liderilor evanghelici finlandezi în acest caz a fost slab.

Citeste si: Danemarca: Peste jumătate din migranții musulmani devin infractori înaintea vârstei de 30 de ani

„Dacă am putea avea cu ușurință două sute de mii de creștini spunând:„ acest lucru este oribil, încetați să o mai persecutați pe Päivi Räsänen ” asta ar avea un impact uriaș, a spus Nummela.

Turunen a spus că își dorește ,,ca liderii evanghelici să fie mai vocali și mai îndrăzneți. În caz contrar, va veni un moment în care fiecare dintre noi se va afla în bătaia puștii”.

Päivi afirmă că nu se teme și crede că Dumnezeu are un plan pentru Finlanda în toate acestea.

Ea spune: „Aștept să văd ce face Dumnezeu, pentru că atunci când se ridică rugăciuni spre El, știm că El face ceva”.

Traducere: Prodocens Media

Despre Info Crestin News

Leave a Reply