First Romanian Baptist Church și-a întâmpinat cu alai noul pastor pe aeroportul din Phoenix

Asculta informatia

Ziua de 17 mai, 2013 va însemna, cu certitudine, pentru întreaga comunitate creștină de la „First Romanian Baptist Church” din Phoenix, Arizona, o frumoasă aducere aminte, aceasta simbolizând de fapt începutul unei noi etape în viața spirituală a acestei vechi comunități de credincioși din marea metropolă a Arizonei. Într-o atmosferă deosebit de ospitalieră, caracteristica adevăraților creștini români, câțiva zeci de membri ai bisericii au fost prezenți la Aeroportul International Sky Harbor din Phoenix, pentru a-și manifesta bucuria vizavi de mult așteptata sosire a noului pastor al bisericii din Phoenix.
Traversând o perioadă de tranziție, nu lipsită de anumite convulsii, poate inerente în astfel de situații și dovedind o maturitate dar și o încredințare deplină în principiile de exprimare și manifestare ale valorilor creștine și a viziunii  privind importanța bisericii în societatea contemporană, la data de 16 sept 2012 în unanimitate de voturi, biserica a optat pentru reconsiderarea trecutului și începutul unei noi etape în viața spirituală a bisericii, cu o nouă viziune.

La acea dată, tânărul  Ovidiu Teodor Horga, născut la 26 februarie 1979, a fost ales pastor al bisericii din Phoenix.

Ovidiu este căsătorit cu Daiana din data de 17 august, 2003 și împreună au doi copii – Ianis Timotei și Lucas Beniamin.

În urma absolvirii Facultății de Educație Fizică și Sport, Ovidiu Horga a obținut licența în teologie Master of Divinity la „Central Baptist Seminary”. A fost chemat în lucrarea pastorală în 1995, prin versetul biblic din Romani 1:16.

Ordinat în slujba de pastor în 2007 la biserica baptistă din Draut, jud. Arad, a păstorit simultan și biserica din Araneag.

Iată primele declarații ale pastorului Ovidiu Teodor Horga,la puțin timp după sosirea în noul oraș care va constitui pentru el și familia lui noua reședință: „A fost o mare surpriză și bucurie să fim întâmpinați la aeroport de frați și surori din biserică, cu atâta dragoste, cu lacrimi de bucurie! Moto-ul meu în lucrare este 2 Tim.2-15. Ca biserică suntem în anul înviorării spirituale. Ne rugăm și ne dorim cu adevărat înviorare și creștere spirituală în adunarea noastră și El să o aducă în toate bisericile lui. Pentru că ne numim FIRST, vrem cu adevărat să fim FIRST în : FELLOWSHIP, INTEGRITY, REPENTANCE, SCRIPTURE, TESTIMONY. E greu, poate pentru unii chiar imposibil, dar știm că ceea ce e imposibil la oameni, este posibil la Dumnezeu”.

Radu Oprea

Glendale, Arizona

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *