Fiul unui pastor închis este amenințat cu moartea dacă nu va renunța la credința lui

Asculta informatia

Fiul unui pastor închis din Vietnam a declarat că autoritățile pun presiune, în mod repetat, ca el să renunțe la credință, este amenințat cu moartea și casa lui este monitarizată, toate acestea pe fondul eroziunii rapide a drepturilor omului în țară.

Potrivit Radio Free Asia [Radio Asia Liberă], pastoral Y Yich, un locuitor al provinciei Gia Lai din zonele muntoase centrale din Vietnam, a fost arestat în 2007 și condamnat la șase ani de închisoare pentru rolul său în demonstrațiile în care cerea teren și libertate religioasă pentru oamenii din Montagnard din Vietnam.A fost arestat din nou în 2013 și a fost condamnat la 12 ani în închisoarea An Phuoc din provincia Binh Duhong.

Într-un interviu recent cu RFA, Mrui, fiul pastorului, a împărtășit modul în care familia sa continuă să se confruntă cu persecuția în ciuda încarcerării tatălui său. „Tatăl meu a fost arestat în 2013 pentru că s-a opus statului, iar [autoritățile] l-au forțat să-și abandoneze credința. Cei din provincie, ofițerii districtuali vizitează încontinuu casa noastră pentru a ne supraveghea; m-au invitat [însemnând chemat] de cinci, șase ori și m-au amenințat că mă bat și mă omoară, forțându-mă să-mi abandonez credința.

”El a mai spus că ofițerii închisorii l-au bătut pe tatăl lui până i-au căzut toți dinții. „Familia mea suferă în încercări grele, autoritățile vietnameze ne asupresc și nu respectă drepturile omului ale minorităților etnice [vietnameze]”, a afirmat el.The Vietnamese People’s Evanghelical Fellowship [Asociația evanghelică vietnameză] a spus că pastorului i s-a refuzat și tratamentul medical pentru hipertensiune arterială, reumatism și pentru inflamația stomacului.

Potrivit surselor, autoritățile penitenciare au refuzat, de asemenea, să îi livreze medicamentele aduse la unitate de familia sa.RFA a vorbit cu mai multe grupuri care se ocupă de drepturile omului pentru a afla despre eroziunea drepturilor omului în țară înainte de Ziua Internațională a Drepturilor Omului de pe 10 decembrie.În luna iunie, Human Rights Watch a informat că, de la sfârșitul anului 2019, represiunea s-a intensificat, spunând că are în vedere „cel puțin 150 de persoane condamnate pentru exercitarea drepturilor lor la libertatea de exprimare sau de asociere care se află în prezent în închisoare”, iar alte 15 în arest preventiv.

„În Asia de Sud-Est, Vietnamul are printre cele mai multe încălcări ale drepturilor omului. Are cei mai mulți deținuți politici și condamnă oamenii la perioade extrem de lungi în închisoare”, a declarat Phil Robertson, directorul adjunct al Diviziei Asiei de la HRW pentru serviciul vietnamez al RFA.„Vedem oameni trimiși la închisoare pentru 12 ani sau 14 ani pentru exercitarea drepturilor lor civile și politice sau dreptul la libertatea de exprimare, dreptul la întrunire publică pașnică, precum și dreptul de a se asocia fără permisiunea guvernului.”Robertson a spus că COVID-19 a permis guvernului Vietnamului să scape de răspundere odată cu intensificarea represiunilor.

„De fapt, situația se înrăutățește. Și acesta este, cu siguranță, anul în care am văzut o nouă represiune din partea autorităților, care profită de distragerea atenției a comunităților internaționale din multe țări din Europa și America de Nord, preocupate de propria situație în pandemia COVID-19”, a afirmat el.„Nimeni nu s-a uitat peste umăr și nimeni nu s-a opus ca ei să meargă după disidenți, încercând să distrugă ce a mai rămas din mișcarea pro-democrație, pro-drepturilor omului în Vietnam”, a declarat Robertson.

În raportul său anual pe 2020, USCIRF a remarcat că persoanele creștine din Hmong și Montagnard, care se află în zonele muntoase din Nordul și centrul Vietnamului, sunt hărțuiți, reținuți sau chiar izgoniți, în mod regulat, din cauza afilierii lor religioase. Din acest motiv, USCIRF a recomandat ca Vietnamul să fie desemnat ca țară cu o situație deosebit de îngrijorătoare în fiecare an încă din 2002.

Vietnamul este clasat pe locul 21 în topul celor mai grave țări din lume în ceea ce privește persecuția creștină, potrivit Open Doors USA’s 2020 World Watch List. Potrivit celor care monitoriează persecuțiile, creștinii din Vietnam sunt vizați atât de guvern, cât și de liderii tribali.

Sursa: christianpost.com

Traducere: Prodocens Media

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =