Quantcast
Florida: Al patrulea cel mai mare district școlar refuză să recunoască „luna istoriei LGBTQ” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Florida: Al patrulea cel mai mare district școlar refuză să recunoască „luna istoriei LGBTQ”

Miercuri, consiliul școlar din Miami-Dade, care reprezintă al patrulea cel mai mare district școlar din țară, a votat împotriva unei măsuri care ar fi recunoscut luna octombrie drept „luna istoriei LGBTQ”. Votul vine în urma alegerilor din 23 august pentru consiliul școlar, în care Miami-Dade a trecut la o majoritate conservatoare, informează The Washington Stand.

Consiliul de administrație școlar și-a exprimat îngrijorarea că recunoașterea „lunii istoriei LGBTQ” ar putea intra în conflict cu Legea privind Drepturile Părinților în Educație, care a fost aprobată de legislativul din Florida și promulgată de guvernatorul Ron DeSantis (R) în martie și a intrat în vigoare la 1 iulie. Legea le interzice profesorilor să predea identitatea de gen și orientarea sexuală de la grădiniță până la clasa a treia.

Votul marchează prima dată în istoria recentă când unul dintre cele mai mari districte școlare din țară (cu 357.000 de elevi) a votat pentru a refuza recunoașterea unei „luni istorice” dedicate controversatelor stiluri de viață sexuale pe care mulți le consideră o mișcare ideologică care deține o influență puternică asupra instituțiilor academice, a corporațiilor americane, a divertismentului și chiar a sportului.

Votul vine, de asemenea, în contextul în care satisfacția americanilor cu privire la sistemul educațional din SUA a atins cel mai scăzut nivel din ultimele două decenii, un sondaj Gallup recent publicat constatând că doar 42% dintre adulți sunt „mulțumiți de educația din SUA”. Aproape unul din patru (23%) s-a declarat „complet nemulțumit”, în timp ce doar 9% s-au declarat „complet satisfăcuți”. Această constatare vine după un sondaj publicat în ianuarie, care a constatat că încrederea americanilor în profesori a atins un minim istoric de 64%.

„Cine mai bine decât comunitatea de refugiați cubanezi-americani din Miami-Dade pentru a respinge îndoctrinarea politică prin intermediul școlilor publice”, a declarat Meg Kilgannon, senior fellow pentru Studii de Educație la Family Research Council, pentru The Washington Stand, menționând că noii membri aleși ai consiliului școlar din Miami-Dade, Roberto Alonso și Monica Colucci, sunt copii de imigranți cubanezi.

„Mulți refugiați sunt creștini care le insuflă copiilor lor valorile familiale tradiționale. Multe școli recunosc deja luna iunie ca fiind luna mândriei, așa că adăugarea lunii octombrie ca Luna Istoriei LGBT este mult prea mult. Există o mulțime de subiecte de istorie americană pe care să le abordăm înainte de a fi obsedați de problemele contemporane”.

„Așteptăm cu nerăbdare să vedem mai multe știri ca aceasta, când membrii consiliilor școlare dau dovadă de receptivitate față de părinți și apără drepturile parentale și inocența copiilor”, a conchis Kilgannon.

Tribuna.US

Despre Info Crestin News

Leave a Reply