Fondatorul Bisericii Hillsong a fost condamnat pentru conducere în stare de ebrietate.

Asculta informatia

Fondatorul Bisericii Hillsong și pastorul principal Brian Houston a fost condamnat pentru conducere în stare de ebrietate. Houston a primit o amendă și o perioadă de probă pentru această contravenție.

Pastorul a fost arestat în octombrie 2021 după ce a fost implicat într-un accident de circulație în Sydney, Australia. Testele de alcool în sânge efectuate la fața locului au dezvăluit că nivelul de alcool în sânge al lui Houston a depășit limita legală pentru conducere, după cum a dezvăluit Christan Today.

După arestarea sa, Brian Houston și-a cerut scuze pentru comportamentul său și a spus că își asumă întreaga responsabilitate pentru acțiunile sale. El a anunțat, de asemenea, că va lua un concediu pe perioadă nedeterminată de la Hillsong Church pentru a se concentra asupra sănătății și bunăstării sale.

Instanța a condamnat Houston la o amendă de 1.000 de dolari australieni (aproximativ 700 de dolari SUA) și nouă luni de urmarire a comportamentului. În acest timp va trebui să fie supus unor controale periodice și să respecte condițiile impuse de instanță. În ciuda acestei condamnări, Biserica Hillsong continuă să-și sprijine fondatorul.

Într-o declarație, biserica și-a exprimat încrederea în capacitatea lui Houston de a depăși această încercare și de a reveni ca lider al bisericii. Brian Houston a fondat Biserica Hillsong în 1983 împreună cu soția sa Bobbie.

De la înființare, biserica a devenit una dintre cele mai mari și mai influente biserici evanghelice din lume, cu campusuri în mai multe țări și milioane de adepți. Hillsong este cunoscut și pentru muzica sa, care este difuzată pe scară largă și iubită de creștinii din întreaga lume.

Condamnarea lui Brian Houston pentru conducerea în stare de ebrietate este o reamintire a importanței responsabilității personale și a rolului de exemplu așteptat de la liderii religioși.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 34