Quantcast
Forțele pro-ruse închid biserici în Ucraina ocupată – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Forțele pro-ruse închid biserici în Ucraina ocupată

În Ucraina, forțele pro-ruse au închis biserici și au arestat pastori în zonele aflate acum sub controlul lor. Forțele de ocupație au închis cele mai mari trei biserici protestante evanghelice din Melitopol și bisericile evanghelice din Mariupol.

Trupele ruse au intrat în Biserica Baptistă Grace din Melitopol în timpul unui serviciu de închinare. Serviciul era transmis în direct în timp ce soldații au intrat înăuntru, au oprit programul, au înregistrat numele tuturor celor prezenți și au reținut câțiva slujitori ai bisericii. Ocupanții au închis biserica și i-au dat pastorului doar 48 de ore să plece din oraș.

Forțele de ocupație au închis, de asemenea, cea mai mare biserică protestantă din oraș, Biserica Creștină Melitopol, care are un auditoriu de 1.000 de locuri. I-au dărâmat crucea și au transformat clădirea într-un „complex cultural de divertisment sportiv”.

Comentând aceste informații, Andrew Boyd de la GNA a spus că „mesajul istoriei ar trebui să fie clar pentru Rusia: credința creștină a supraviețuit 70 de ani sub o stăpânire totalitară sovietică și prosperă astăzi în China în condiții similare. Persecuția, oricât de cumplită este, nu poate decât să întărească biserica.”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply