Quantcast
Foștii membri Hillsong spun că pastorii folosesc banii credincioșilor pe un stil de viață luxos – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Foștii membri Hillsong spun că pastorii folosesc banii credincioșilor pe un stil de viață luxos

După luni de zile în care biserica Hillsong din NYC a fost implicată într-un scandal sexual, ea se confruntă acum cu acuzații de abuz financiar, după ce un număr de foști membri acuză păstorii că au folosit banii de zeciuială ai congregației pe cheltuieli exorbitante.

Foști membri ai bisericii, inclusiv Nicole Herman, pastor la Hillsong LA, a declarat pentru New York Post că mulți pastori de la Hillsong NYC s-au folosit în mod frecvent de zeciuielile încărcate pe cardurile de debit – cum ar fi cele PEX (cheltuieli preplătite) – pentru a achita diverse cheltuieli, cum ar fi mese scumpe la restaurant, haine create de designeri și manichiura săptămânală, toate acestea în timp ce ei locuiesc într-o clădire foarte scumpă din Williamsburg, Brooklyn.

Herman, care a părăsit biserica acum doi ani, a declarat publicației că a încărcat personal fondurile pe cardurile PEX, conform instrucțiunilor liderilor.„Am fost instruită să le umplu”, a spus Herman, care a ajutat la fondarea filialei bisericii Hillsong din California, în 2013.

„Am avut o echipă care contoriza zeciuiala după fiecare serviciu și aloca suma X pentru cardurile PEX.”Cardurile care erau reîncărcabile au fost date voluntarilor pentru a face achiziții pentru biserică și pastori, a spus Herman. Personalul bisericii, asemenea fostului pastor Carl Lentz de la Hillsong NYC care a fost concediat în noiembrie anul trecut pentru „probleme de conducere” și eșecuri morale, chiar și infidelitate față de soția lui, a primit, de asemenea, carduri personale de credit Hillsong. Herman a spus că fostul ei soț a fost directorul financiar al Hillsong LA, „așa că totul de pe cardurile PEX a trebuit să fie reumplut prin el.” Ea a spus că „niciun alt dolar nu venea din altă parte.

”The Christian Post a ajuns la filiala Statelor Unite a bisericii din Australia miercuri dimineață, dar oficialii nu au răspuns imediat.Biserica globală a anunțat în noiembrie că a lansat o investigație independentă „în funcționarea internă a Hillsong NYC de pe Coasta de Est”, după ce au auzit îngrijorările oamenilor de la filialele acestor biserici.

Alți foști membri Hillsong asemenea Jenna Babbitt, de 27 de ani, care începuse să participe la Hillsong NYC din august 2011, a declarat că a furnizat servicii de îngrijire a copiilor pentru mai mulți pastori, inclusiv Reed și Jess Bogard, care a demisionat de la filiala Dallas a bisericii la începutul acestei luni. Ea a spus că a primit un card PEX pentru a cumpăra alimente copiilor de care s-a îngrijit, dar a fost contactată recent de către avocații implicați în ancheta internă a filialei de pe Coasta de Est a bisericii, în urma concedierii lui Lentz.

În timp ce tranzacțiile unei afaceri necesită în mod normal un fel de justificare, Babbitt a spus că nu i s-a cerut niciodată să justifice achizițiile.Herman a confirmat pentru New York Post că biserica nu a solicitat în mod normal rambursarea pentru uz personal a cardurilor, care au fost eliminate treptat din Hillsong LA în 2016, după ce s-a dovedit că familia Bogards le suprautilizează. Ea nu a putut spune dacă cardurile au fost întrerupte în ciuda celorlalte situații din Hillsong.„Exploatarea voluntariatului în timp ce acești pastori își umplu conturile este pur și simplu o nebunie pentru mine”, a relatat Babbitt, care a petrecut luni de zile lucrând fără plată pentru Bogards.

Ea a spus că a părăsit biserica în 2017 și acum lucrează la o organizație nonprofit din Dallas.Brandon Walker, în vârstă de 28 de ani, care i-a ajutat pe Bogards la plantarea bisericii Hillsong din Dallas în 2019, a declarat că a fost martor la „o mulțime de activități toxice”, inclusiv cazări pe Airbnb de 1.100$ pe zi.„Au fost servite foarte multe mese în oraș, multe rezervări pe Airbnb – în locații deosebite”, închiriate pentru oaspeții și personalul care a călătorit, a presupus Walker.Walker și-a amintit de o zi în care a ieșit cu Jess Bogard și doi dintre prietenii săi, iar ea le-a cumpărat jachete identice de 100$ fiecare înainte de a-i scoate la cină la un „restaurant italian foarte frumos și destul de scump,” numit North Italia.„Cred că nota de plată a fost undeva la 600-700$”, și-a amintit Walker.

„Pur și simplu a fost „waw, iar [ea] tocmai a lăsat acolo 1.000$.”El a menționat, de asemenea, că atunci când banii au fost folosiți pentru voluntari, a fost o acțiune manipulativă.„Am fost plătit o singură dată pentru un job” a spus Walker, amintindu-și cum Reed Bogart i-a dat odată 600$ „ca o favoare”, atunci când avea nevoie de niște bani.„Aceasta este o tactică pe care mulți dintre acești pastori o folosesc pentru a-și păstra secretele”, a spus el.

„Cumpărându-ne cadouri scumpe, oferindu-ne bani, ca și cum: «Te ajut acum, așa că atunci când voi avea nevoie de tine, să mă ajuți tu, cadoul este pentru a-ți aduce aminte asta»”.

Sursa: christianpost.com

Traducere: Prodocens Media

Despre Info Crestin News

Leave a Reply