Fostul episcop de Huşi, acuzat că a agresat sexual și a violat minori, a fost eliberat din închisoare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri interne

Fostul episcop de Huşi, acuzat că a agresat sexual și a violat minori, a fost eliberat din închisoare

Asculta informatia

Corneliu Bârlădeanu, pe numele de mirean Corneliu Onilă, fostul episcop de Huşi, și preotul Sebastian Jitaru, ambii cercetați penal pentru agresiune sexuală, au fost eliberați din închisoare, printr-o decizie de vineri a instanței supreme, ei urmând să fie puși sub control judiciar.

La data de 22 mai, cei doi preoți au fost arestați, printr-o decizie a Curţii de Apel Iaşi.

Citeste si: Educatia SEXUALA: Lectii de masturbare pentru copiii din scoala primara

Cei doi au contestat decizia instanței ieșene, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca Onilă și Jitaru să fie puși sub control judiciar, potrivit Mediafax.

Conform deciziei instanței, cei doi nu au voie să se apropie unul de altul și nici să nu vorbească cu martorii sau de alți experți din dosar.

Sentința este definitivă.

În referatul cu propunerea de arestare se vorbește despre trei victime minore

Preoții Corneliu Onilă și Sebastian Jitaru sunt cercetați de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași pentru agresiune sexuală. Conform unui surse din anchetă, în referatul cu propunerea de arestare se vorbește despre trei victime minore, iar una dintre ele a fost abuzată de ambii preoți.

Dosarul în care Jitaru și Onilă sunt cercetați pentru agresiune sexuală a fost redeschis în anul 2019, după ce, anterior, acuzațiile fuseseră clasate de anchetatori. De altfel, cei doi sunt protagoniștii unui alt dosar, deschis în urmă cu trei ani, atunci când Jitaru, alături de alți doi preoți, l-au șantajat pe fostul episcop de Huși. Ei au spus că vor face publice imagini în care Onilă apare întreținând relații sexuale cu un minor. Jitaru și cei doi complici ai săi au fost deja condamnați pentru șantaj.

Dosarul deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași vizează agresiuni sexuale pe care le-ar fi săvârșit Sebastian Jitaru și Corneliu Onilă.

Citeste si: Studiu: creierul femeilor reacţionează similar cu cel al bărbaţilor la pornografie

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close