Quantcast
Fostul mare rabin al Israelului a fost răpus de coronavirus – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Fostul mare rabin al Israelului a fost răpus de coronavirus

Fostul mare rabin al Israelului Eliyahu Bakshi-Doron a murit duminică din cauza unei infecţii cu noul coronavirus, a anunţat spitalul Shaare Zedek din Ierusalim, notează AFP, potrivit agerpres.

În vârstă de 79 de ani, rabinul Bakshi-Doron a fost marele rabin sefard al Israelului între 1993 şi 2003.

 

Citeşte şi: PAKISTAN: Un CREȘTIN care muncea la o ferma a fost torturat pana la moarte pentru ca s-a spalat pe maini din putul unui MUSULMAN

Născut la Ierusalim în 1941, el a fost mare rabin al oraşului port Haifa (nord) timp de 18 ani înainte de a fi ales mare rabin al Israelului.

În 2000, în cursul vizitei efectuate în Israel de papa Ioan Paul al II-lea, el a avut o întâlnire cu acesta, fapt ce i-a atras numeroase critici din partea unor rabini ultraortodocşi.

În favoarea dialogului interconfesional, el a avut numeroase întâlniri cu responsabili musulmani şi creştini.

Citeşte şi: IRAN: Musulmanii convertiti la crestinism obligati să-și declare credinta daca vor obtinerea cardurilor de identitate

Eliyahu Bakshi-Doron a fost inculpat pentru corupţie şi abuz de încredere în 2012 şi condamnat la un an de închisoare cu suspendare în 2017.

Spitalizat în urmă cu câteva zile, el suferea de mai multe boli care au antrenat o deteriorare a stării sale de sănătate după ce a fost contaminat cu noul coronavirus, a precizat spitalul într-un comunicat.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply