Fostul papă îl vede pe ANTICRIST la lucru în societatea modernă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Fostul papă îl vede pe ANTICRIST la lucru în societatea modernă

Asculta informatia

O nouă biografie a fostului papă Benedict al XVI-lea, care a demisionat în 2013, va fi lansată luni şi încearcă să prezinte în faţa cititorilor puterea şi umanismul său. Însă comentariile lui despre sexualitate şi conflictul său cu teologii catolici liberali vor provoca cel mai probabil noi controverse legate de acest prelat, acuzat în anumite cercuri că ar acţiona ca „un papă din umbră”, informează DPA, via agerpres.

Capitolele finale din voluminoasa nouă biografie a lui Benedict al XVI-lea, care s-a retras din activitate în urmă cu şapte ani, sunt cele mai incisive. Societatea modernă este pe cale „să dezvolte un crez anti-creştin”, afirmă fostul papă.

Citeşte şi: Sfârșitul Ocultei Globale SATANISTE este aproape

Intervievat de scriitorul Peter Seewald, papa emerit Joseph Ratzinger prezintă în noul volum puncte de vedere aflate într-o opoziţie flagrantă cu tendinţele moderne din societate care vizează sexualitatea, avorturile şi cercetările genetice asupra celulelor umane.

„În urmă cu 100 de ani toată lumea ar fi considerat absurd să se vorbească despre căsătoriile homosexuale. Astăzi, orice persoană care se opune acestor căsătorii este excomunicată social”, a declarat fostul papă, care a încălcat la rândul său convenţiile, atunci când a ales să demisioneze în 2013.

„Acelaşi principiu se aplică şi pentru avorturi şi pentru producerea de oameni în laborator”, a adăugat prelatul în vârstă de 93 de ani, care şi-a exprimat „teama faţă de puterea spirituală a lui Anticrist”.

În următoarele teme abordate, Joseph Ratzinger a dezvăluit şi faptul că a fost îndrăgostit. „Aţi iubit vreodată o fată?”, l-a întrebat interlocutorul său. „Poate”, i-a răspuns fostul lider de la Vatican. „Este un ‘da’?”, a continuat Peter Seewald. „Unii ar putea interpreta răspunsul meu în acest fel”, a răspuns fostul papă.

Citeşte şi: O deputata din Italia rupe decretele stării de urgență- VIDEO

Într-o carte de peste 1.000 de pagini bazate pe cercetări minuţioase, Peter Seewald îl laudă pe Joseph Ratzinger, considerând că el a fost acel papă care a militat pentru a deschide Biserica Catolică în faţa scandalurilor repetate de abuzuri sexuale, în contrast cu numeroşi critici care nu au văzut în atitudinea sa decât operaţiuni de muşamalizare.

Acelaşi scriitor respinge în noul volum ipoteza intens vehiculată potrivit căreia fostul papă a renunţat la atitudinea sa progresistă din tinereţe şi a adoptat una reacţionară în urma revoltelor studenţeşti din 1968.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close