Quantcast
Fostul prim-ministru creștin a recurs la „eutanasie în duo” cu soția sa – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Fostul prim-ministru creștin a recurs la „eutanasie în duo” cu soția sa

Fostul premier olandez Dries van Agt a recurs la „eutanasie în duo” cu soția sa Eugenie pe 5 februarie. Alți creștin-democrați au luat deja această decizie în trecut.

Știrea a fost făcută publică pe 9 februarie. Fostul prim-ministru olandez Dries van Agt (93 de ani), membru al Partidului Creștin Democrat, și soția sa Eugenie au recurs împreună la sinucidere. „Eutanasierea lor în duo” a avut loc pe 5 februarie. Ambii sufereau de probleme de sanatate. Mai mult, căsătoriți de mai bine de 70 de ani, nu au vrut să trăiască unul fără celălalt, relatează Christian Network Europe (CNE).

„Este o pură coincidență că două persoane suferă în același timp și amândoi doresc eutanasie”, a declarat Elke Swart, purtătorul de cuvânt al Expertisecentrum Euthanasia, pentru The Guardian . De fapt, ambele persoane care doresc să facă acest pas trebuie să completeze o cerere individuală de eutanasie. Cu toate acestea, se spune că politicianul a menționat deja „posibilitatea eutanasiei în duo” în urmă cu câțiva ani. Mai mult, el nu este primul creștin-democrat care a făcut acest pas. În 2016, fostul deputat Frans Jozef van der Heijden și soția sa Gonnie, ambii bolnavi în faza terminală, și-au încheiat și ei viața împreună.

„Creștin-democrații au vorbit întotdeauna despre eutanasie ca pe un regulament menit să protejeze împotriva celui mai rău rău, dar niciodată ca pe un aranjament ideal”, subliniază CNE . În Țările de Jos, în 2019, 17 cupluri au optat pentru eutanasie duo și 29 în 2022. „Mulți oameni își exprimă această dorință”, notează Fransien van ter Beek, de la organizația olandeză pro-eutanasie NVVE. În Elveția, oamenii își pun capăt vieții împreună de la începutul anilor 2000. Franța, la rândul ei, lucrează la o legislație privind asistența la sfârșitul vieții.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply