Quantcast
Franklin Graham: „Rușine pentru Biserica Metodistă din Marea Britanie” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Franklin Graham: „Rușine pentru Biserica Metodistă din Marea Britanie”

Evanghelistul american nu și-a menajat cuvintele cu privire la Biserica Metodistă a Marii Britanii care cere interzicerea folosirii termenilor „soț” și „soție”. Franklin Graham crede că încearcă „să modifice ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu”.

Abordarea este severă dar cuvintele sunt asumate. Pe 2 ianuarie, evanghelistul Franklin Graham a luat la rost Biserica Metodistă din Marea Britanie pe reteaua X,fosta twitter.

El a criticat-o pentru cea mai recentă versiune a Ghidului Limbii Incluzive. Publicat în decembrie, acesta din urmă îi invită pe credincioși să nu mai folosească termenii „soț” și „soție”, care pot fi jignitori, ci să favorizeze „părinte” sau „partener”.

Biserica spune că dorește să includă persoanele LGBT+ prin acest ghid. „Ca si creștini trebuie să avem curajul să recunoaștem că excludem uneori oamenii, că ne pocăim de limbajul vătămător și să fim atenți la ceea ce spunem sau scriem, în Duhul lui Hristos”, se arată în ghid.

Americanul, CEO al ONG-ului umanitar Samaritan’s Purse, vede în asta o încercare de a modifica ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu. Ceea ce el descrie drept „o rușine pentru Biserică”, transmite Christian Post .

Pe rețelele sale de socializare, el subliniază că aceștia sunt „termeni biblici” și că „mariajul dintre un bărbat și o femeie este un adevăr biblic”În plus, el a spus: „Ca si creștini nu suntem chemați să evităm ceea ce ar putea jigni oamenii. Suntem chemați să împărtășim adevăratutul Cuvânta a lui Dumnezeu care ne poate călăuzi și ne îndruma prin fiecare etapă a vieții.”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply