Quantcast
Franța a deschis bisericile pentru slujbe religioase în interior – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Franța a deschis bisericile pentru slujbe religioase în interior

Cea mai înaltă instanță de ordin administrativ din Franța, Consiliul de Stat, a ordonat guvernului francez, condus de Edouard Philippe, să ridice interdicția privind adunările în lăcașurile de cult, măsura fiind catalogată de către judecători drept „disproporționată” față de relaxarea din alte spații.

Citeste si: Fotografia care a scandalizat Franța: Sfidarea Islamului chiar sub nasul lui Macron

Mai exact, decretul guvernului din 11 mai menținea interdicția reuniunilor în lăcașuri de cult, valabilă pentru biserici, moschei și sinagogi, dar stipula o excepție care prevede că, spre exemplu, la înmormântări pot participa cel mult 20 de persoane.

Consiliul de Stat a semnalat că guvernul francez a autorizat adunările publice de până la 10 persoane în alte tipuri de spații, așadar o interdicție totală pentru lăcașuri de cult „este disproporționată în raport cu obiectivul de a proteja sănătatea publică”.

Instanța a concluzionat spunând că libertatea de cult este un drept fundamental, care presupune „printre componentele sale esențiale și dreptul de a participa la ceremonii colective, în special în lăcașuri de cult”. Astfel, credincioșii s-au reîntors în biserici, unde au putut să se împărtășească pentru prima dată după aproape trei luni.

Citeste si: O adolescentă de 16 ani din Franța care a insultat islamul pe Instagram a primit ameninţări cu moartea

„Este un moment de bucurie. Am așteptat două luni pentru a putea fi aici, pentru a primi trupul lui Hristos, este important pentru mine să primesc puterea interioară”, a declarat o enoriașă din Neuilly-Sur-Seine, scrie Euronews.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply