FRANȚA: Biserica Catolică elimină „MAMA” și „TATA” de pe certificatele de botez pentru a se adapta „situațiilor noi”

Asculta informatia

Biserica Romano Catolică elimină mențiunile despre „mama” și „tata” de pe certificatele de botez, informează Lefigaro. Mai mult, pe acte nu vor apărea nici termenii de „fiu” și „fiică”.

Conform sursei citate, decizia Bisericii Romano Catolice din Franța este cauzată de adaptarea la „noile situații”, dar hotărârea a întâmpinat opoziție din partea a numeroase dioceze de pe teritoriul țării, precizează sursa citată.

Bilunarul catolic „Omul Nou” a descris problemele cu care se confruntă eparhiile franceze când trebuie să realizeze aceste documente în Franța de azi, precizează Le Figaro. „Copiii nu pot fi responsabili pentru situația părinților lor”, a subliniatr Monseniorul Iosif de Metz-Noblat, Episcop de Langres, autorul scrisorii care trebuia să justifice decizia către parohii.

Acesta a adăugat că noul formular va fi „doar o simplă constatare a situației familiale, fără a face judecăți morale asupra ei”.

Deși Episcopul de Langres a spus că situația nu se referă doar la adaptarea la cazurile de homosexuali, ci și la acelea în care copiii care au tutori legali, asociațiile care promovează LGBTQ-ismul au salutat decizia Bisericii Catolice.

Este ciudat că Biserica este sfătuită să se adapteze legilor statului în acest mod – nu găsesc nicio nevoie pentru așa ceva”, a spus Antoine Renard, președinte de onoare al Federației Asociațiilor Familiilor Catolice, citat de Catholic Philly.

„Biserica ne învață că familiile sunt create de mame și de tați și alte forme nu sunt familii. Lesbienele și alte cupluri pot cere să fie recunoscute, dar acest lucru nu va fi acceptat de Biserică”, a declarat el.

Căsătoriile între persoane de același sex și legalizarea copiilor de către acestea au fost legalizate în Franța în mai 2013.

Recent, zeci de mii de persoane au protestat împotriva unei legi care permite finanțarea de stat a procreației asistate medical pentru mame singure și cuplurile de lesbiene.

activenews.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *