Franța: Biserici profanate, simboluri relgioase făcute țăndări, incendieri, cruci desenate pe pereți cu excremente – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
PersecutiiStiri externe

Franța: Biserici profanate, simboluri relgioase făcute țăndări, incendieri, cruci desenate pe pereți cu excremente

Dijon, Houilles, Lavaur, Nîmes. În doar o săptămână, cel puțin patru biserici au fost profanate în Franța. Un fenomen care s-a extins atât de mult încât, duminică, părintele Grosjean, un preot foarte apreciat în această țară, a denunțat public valul de atacuri: „Aceste violențe sunt foarte grave și vizează locuri de închinăciune, o oază de pace pentru toți, creștinii fiind loviți în religia lor”, a spus preotul, citat de Le Figaro.

Asculta informatia

Biserica parohială Notre Dame din Dijon a fost profanată de persoane necunoscute, care au pătruns în Sfântul Altar și au aruncat pe jos anafura pentru împărtășanie. „Cu mare tristețe preoții și credincioșii au descoperit la prima oră a dimineții ce s-a întâmplat”, a anunțat eparhia din Dijon.

Și, spune presa franceză, nu pare a fi un caz izolat. Biserica Sf. Nicolae din Houilles a suferit trei acte de vandalism în doar zece zile: miercuri, 6 februarie, o statuie a Madonnei cu pruncul, din secolul al XIX-lea a fost „spulberată în mii de bucăți”, conform ziarului Parisien. Cu doar câteva zile înainte, tot aici, persoane necunoscute au trântit crucea la pământ, preotul paroh făcând deja o plângere la poliție.

La 5 februarie, catedrala din Lavaur a fost, de asemenea, profanată, după cum a relatat LaDepeche. Oamenii au chemat pompierii anunțând că din catedrala iese fum. În interior, s-a constatat că un Crucifix care împodobește absida a fost vandalizat, Iisus fiind ”mutilat”, în timp ce o mică iesle amenajată în perioada Crăciunului a fost incendiată. Primarul orașului a postat pe Twitter următorul mesaj, însoțit de imagini cu catedrala profanată: ”Dumnezeu poate îi va ierta. Eu nu”. Primarul a denunțat faptul că, în timp ce „80% din profanările care au loc în Franța vizează lăcașuri de cult și simboluri creștine, președintele Macron tace”.

Pe 6 februarie, altarul bisericii Notre Dame des Enfants din Nîmes a fost forțat, anafura fiind împrăștiată pe jos.  Vandalii au folosit excremente pentru a desena o cruce pe zidurile bisericii. Și în acest caz o investigație este în curs, dar fenomenul, care se răspândește ca focul în toată Franța,  devine tot mai alarmant.

Potrivit unei estimări a Ministerului de Interne, în 2017, în Franța au avut loc 878 de fapte anti-creștine, în ușoară scădere față de cele 949 în 2016. În 2018, spune aceeași sursă, s-a înregistrat o creștere cu 13% față de anul anterior.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close