Quantcast
Franta inchide vineri ambasadele, consulatele si scolile franceze din 20 de tari musulmane – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Franta inchide vineri ambasadele, consulatele si scolile franceze din 20 de tari musulmane

 

Ambasadele, consultatele si scolile franceze vor fi inchise in aproximativ 20 de tari musulmane, vineri, in ziua marii rugaciuni. Masura este luata ca “precautie” dupa publicarea caricaturilor cu Mahomed in Franta.

Musulmani

Ca masura de precautie, ambasadele, consulatele, centrele culturale si scolile vor fi inchise in aproximativ 20 de tari din zona”, a declarat pentru AFP un oficial, precizand ca “nu exista amenintari dovedite impotriva vreunei institutii“.

Franta a adoptat preventiv masuri de securitate sporite pentru a-si proteja ambasadele, dupa publicarea unor caricaturi cu profetul Mahomed intr-un saptamanal satiric francez, a declarat miercuri seful diplomatiei franceze Laurent Fabius pentru postul de radio France Info, relateaza AFP.

Am trimis evident instructiuni pentru ca in toate tarile in care ar putea exista probleme, sa se ia preventiv masuri de securitate deosebite“, a declarat Fabius, declarandu-se “ingrijorat“. El a apreciat ca in “contextul” actual, publicarea caricaturilor lui Mahomed de catre saptamanalul Charlie Hebdo toarna “gaz pe foc”.

In Franta, principiul este libertatea de expresie si aceasta nu trebuie prejudiciata. In contextul actual, avand in vedere acest film stupid, aceasta inregistrare video absurda care a fost difuzata, exista o sensibilitate in multe tari musulmane. Este pertinent si inteligent sa se toarne gaz pe foc? Raspunsul este nu“, a declarat el. “Trebuie gasit un echilibru”, a adaugat el.

Zeci de persoane au fost ucise in violentele declansate de o saptamana in mai multe tari arabo-musulmane, in urma difuzarii unui film islamofob pe Internet.

Pe de alta parte, premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a anuntat miercuri interzicerea unei manifestatii prevazute sambata la Paris impotriva filmului antiislam care a inflamat lumea musulmana, transmite AFP. “A fost depusa o declaratie privind o manifestatie, aceasta va fi urmata de o interdictie“, a spus Ayrault la radio RTL.

Nu exista “niciun motiv sa lasam sa vina in tara noastra conflicte care nu privesc Franta“, a adaugat premierul. “Suntem intr-o republica ce nu are deloc intentia de a se lasa intimidata de cineva”. “Nu vom tolera excese”, a transat el, apoi a adus omagiu “marelui spirit de responsabilitate si moderatie” al liderilor cultului musulmani.

Sambata, intre 200-250 de persoane au luat parte la o manifestatie neautorizata langa ambasada Statelor Unite. La aceasta au participat cateva femei complet acoperite cu voal (tinuta ilegala in locurile publice din Franta), persoane afisandu-si convingerile islamiste radicale, dar si tineri imbracati obisnuit. Noi indemnuri la manifestatii pentru sambata in Paris si in alte orase mari din Franta au fost lansate pe retelele sociale, a constatat AFP.

Sursa: Mediafax

Despre Info Crestin News

Leave a Reply