Franța nu va mai închide țara nici dacă apare valul doi de CORONAVIRUS

Asculta informatia

Jean-François Delfraissy, preşedintele Consiliului Ştiinţific din Franța, a anunțat că statul nu va mai instaura măsuri de carantinare, la nivelul întregii ţări, aşa cum s-a întâmplat în lunile martie şi aprilie, nici în cazul în care apare un val doi de infectări

Jean-François Delfraissy, președintele Consiliul Ştiinţific din Franța, forul care a recomandat introducerea măsurilor de carantină, a anunțat într-un interviu pentru Le Parisien că o măsură atât de drastică nu va mai fi luată în considerare nici dacă va apărea un val doi, la toamnă.  

Citeste si: EVENIMENT RELIGIOS: Țap ispășitor pentru raspandirea virusului COVID-19 in Franta

Delfraissy, care este doctor specialist în imunologie, a explicat, că Franţa ia în calcul patru scenarii, până la finalul anului:  

1. Noul coronavirus dispare sau nivelul răspândirii va fi scăzut  

2. Apar explozii locale, ca la începutul pandemiei  

3. O deteriorare uşoară a situaţiei în toamnă, cu o creştere a cazurilor care necesită spitalizare

4. Scenariul cel mai negru: explozia cazurilor, cu o mare presiune pe sistemul medical.

Prezentarea ipotezelor este importantă pentru că ea se aplică pentru toate țările afectate de pandemie. Surprinzător însă, nici în scenariul 4, spune președintele Consiliului Științific, Franţa nu va mai instaura măsuri de carantinare la nivelul întregii ţări, aşa cum s-a întâmplat în lunile martie şi aprilie.  

„Ceea ce spunem noi, la Consiliul Ştiinţific, e că, indiferent de ce se va întâmpla, nu vom mai putea reveni la un lockdown complet în Franţa. Prima dată, o asemenea măsură a fost esenţială, n-am avut de ales, dar preţul pe care l-am plătit a fost prea mare. Populaţia n-ar mai accepta aşa ceva. Consecinţele economice ar fi majore şi, inclusiv din punct de vedere medical, nu e de dorit aşa ceva. Să nu uităm că, în afara pacienţilor COVID-19, ceilalţi bolnavi au avut de suferit în această perioadă, în ceea ce priveşte primirea tratamentului necesar“, a explicat Jean François Delfraissy, iar observațiile sale sunt valabile și pentru alte țări. 

 Soluția propusă de Delfraissy este ca, în cazul apariţiei unor creşteri ale numărului de cazuri, măsurile de carantinare să fie aplicate doar la nivel local.

„Sunt convins că, dacă vom mai avea vreun focar, acesta va fi la Paris“, a spus Delfraissy.   Acesta a avertizat că virusul n-a dispărut şi că populaţia trebuie să fie, în continuare, precaută. Totuşi, francezul a explicat că, momentan, situaţia e sub control, datorită numărului mare de testări. 

Citeste si: O adolescentă de 16 ani din Franța care a insultat islamul pe Instagram a primit ameninţări cu moartea

„Astăzi, avem între 1.000 şi 3.000 de cazuri noi în Franţa, comparativ cu 70.000 şi 100.000, la începutul lunii martie. Scăderea se datorează strategiei noastre, prin care am identificat focarele de infecţii, dar şi faptului că virusul circulă mai greu în lunile de vară, când temperaturile cresc.

Dacă nu vor apărea situaţii neprevăzute, pandemia va fi sub control, în următoarea perioadă, pe durata verii“, și-a expus Delfraissy opinia sa de specialist.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 83 = 84