Quantcast
FRANTA: Numărul cazurilor de coronavirus se dublează la fiecare trei zile – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

FRANTA: Numărul cazurilor de coronavirus se dublează la fiecare trei zile

Autorităţile sanitare franceze au lansat luni un semnal de alarmă asupra situaţiei ”foarte îngrijorătoare” generate de creşterea exponenţială a numărului cazurilor de infectare cu coronavirus, care se dublează la fiecare trei zile şi riscă să conducă la o saturare a spitalelor, consemnează agenţia EFE, scrie agerpres.

”Evoluţia epidemiei în Franţa este foarte îngrijorătoare. Se înrăutăţeşte rapid. Este o epidemie foarte rapidă. Vedem că numărul cazurilor acum se dublează la fiecare trei zile”, a avertizat la postul France Inter responsabilul francez pentru sistemul de sănătate Jerome Salomon.

Citește și: Europa în stare de urgenţă din cauza virusului Covid 19

Vorbind despre imaginile cu parcuri şi străzi pline de lume, inclusiv la Paris, văzute la sfârşitul săptămânii trecute, el a insistat că ”francezii trebuie să înţeleagă un lucru pe care probabil nu l-am explicat suficient, şi anume că noi toţi putem transmite virusul fără să ştim”.

Jerome Salomon a amintit că personalul medical francez a lansat ”un strigăt de alarmă, un strigăt de alertă”, cerându-le francezilor ajutor pentru a limita creşterea numărului îmbolnăvirilor, întrucât ”putem ajunge foarte rapid la saturarea” spitalelor.

Conform datelor de luni, Franţa avea 5.423 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, cu peste 900 mai multe faţă de ziua precedentă, şi 127 de decese provocate de COVID-19, dintre care 36 în ultimele 24 de ore. Peste 400 de pacienţi spitalizaţi sunt în stare gravă.

Citește și: SUEDIA: Locul în care „SA NU UCIZI” devine „UCIDE”!

Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să susţină luni seara un discurs televizat, la ora 19:00 GMT asupra noilor măsuri de combatere a epidemiei de coronavirus care se propagă în Franţa.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply