Franța: Președintele Macron confirmă că explozia de la Lyon este „atac”

Asculta informatia

Cel puțin opt răniți sunt raportați după o explozie pe o stradă din Lyon, Franța, vineri după-amiază. Președintele francez Emmanuel Macron a numit incidentul un „atac”.

Presupusa bomba a detonat in Victor-Hugo Road din Lyon, sud-estul Franței, în jurul 17.30 ora Europei de Est (1130 ET) și se spune că a fost un pachet plin cu „cuie, șuruburi, fiare”. Cei opt răniți, care includ o fetiță de opt ani, au suferit leziuni ușoare.

 

Ziarul Le Progress de Lyonreports informează asupra președintelui francez Emmanuel Macron, care a vorbit despre explozie ca fiind un atac, remarcând; „A fost un atac la Lyon … nu există decese. Sunt răniți, așa că, evident, vreau să gândesc in răniți, familiile lor. „

Președintele s-a unit în comentariile sale cu cele din partea rivalului politic populist Marine Le Pen„Eu acord sprijinul meu celor răniți într-o explozie din Lyon, va trebui să se lamurească circumstanțele acestui atac terorist”.

Primarul din Lyon, Denis Broliquier, a spus: „cu siguranță, a fost un dispozitiv destinat să rănească, a fost un dispozitiv exploziv … Am fost avertizat de mai mulți martori direcți. Dispozitivul exploziv se afla într-o pungă, depusă de un bărbat, filmat de CCTV din orașul Lyon”.

Lyon

Poliția anti-terorism din Paris a lansat o investigație privind explozia, confirmând că guvernul consideră că acesta a fost probabil un atac terorist.

Breitbart

Franța: Președintele Macron confirmă că explozia de la Lyon este „atac”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2