Quantcast
Franța: radicalii islamici predau elevilor din școlile publice – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Franța: radicalii islamici predau elevilor din școlile publice

Asculta informatia

La mai puțin de o săptămână după atacul terorist asupra sediului poliției din Paris, ministrul francez al Educației Naționale, Jean-Michel Blanquer, a anunțat că în 2018 au fost reclamați zeci de profesori ai școlilor publice pentru propagandă islamică.

„Sunt cazuri care pot avea o intensitate diferită. Acestea sunt lucruri încep să ne îngrijoreze „, a declarat Blanquer Joi în cadrul unui interviu acordat radioului francez  Europa 1 .

„Există valori care trebuie respectate la școală și atunci când nu respectăm aceste valori, când avem discursuri anti-republicane, nu avem un loc pentru acei adulți care supraveghează copiii”, a adăugat ministrul Educației.

Blanquer a citat un caz în Torcy, în suburbia Parisului din Seine-et-Marne, unde un profesor și imam care conduce o moschee privată au făcut „observații anti-republicane”. Profesorul a fost apoi demis din funcție.

Un profesor de istorie și geografie care lucrează la un colegiu din aceeași zonă islamică, de evitat (Seine-Saint-Denis) a vorbit despre unul dintre colegii săi, despre care crede că a fost radicalizat.

„Personalul didactic nu este imun [la radicalizare]”, a spus profesorul, adăugând că unul dintre colegii săi musulmani refuză să strângă mâna cu femeile.

Radicalizarea elevilor este mult mai răspândită, fiind atestate cel puțin o mie de cazuri de radicalizare.

Autoritățile din Franța sunt, probabil, mai mult ca niciodată preocupate de faptul că islamul radical se infiltrează în fiecare instituție din Sectorul Public din Franța. Săptămâna trecută, un angajat care se ocupa de paza la sediul poliției din Paris și-a înjunghiat mortal patru colegi. Ulterior s-a descoperit că el a fost un convertit la islamism recent, având legături cu organizațiile teroriste islamice radicale.

În ciuda radicalizării crescânde în rândul forțelor de poliție, mulți ofițeri spun că sunt reticenți să raporteze colegi potențial radicalizați din cauza fricii de a fi etichetați „islamofobi”.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply